https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nove-straseci-dokonci-stavbu-kanalizace-ziskalo-evropskou-dotaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nové Strašecí dokončí stavbu kanalizace, získalo evropskou dotaci

17.7.2016 12:06 | NOVÉ STRAŠECÍ (ČTK)
Nové Strašecí na Rakovnicku dokončí stavbu kanalizace a bude mít i novou čistírnu odpadních vod. Na projekt za zhruba 100 milionů korun získalo evropskou dotaci. Město nyní čeká na dokončení dokumentace projektu, pak vypíše tendr. ČTK to řekla místostarostka Libuše Vosátková.
 

Práce na kanalizaci a čistírně odpadních vod potrvají několik let, zbývá ji dokončit přibližně v pětině města, například v Rudské či Nádražní ulici a dalších lokalitách včetně některých nových čtvrtí. "Ještě není hotovo rozčlenění stavby na etapy," uvedla místostarostka.

Nové Strašecí má zhruba 5500 obyvatel. Kapacita současné čistírny činí 5500 lidí, po napojení většiny domů už tedy nebude mít rezervu pro případný rozvoj města. Podle místostarostky bude mít nová čistírna dostatečnou rezervu i pro další plánovanou výstavbu.

Město příští rok chystá opravu střechy základní umělecké školy, následně i další budovy, takzvané Tesly, s tou ale začne zřejmě až v roce 2018. Investice bude celkem činit kolem deseti milionů korun. Roční rozpočet města činí necelých 100 milionů korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist