https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/np-sumava-zahajuje-provoz-v-navstevnickych-centrech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

NP Šumava zahajuje provoz v návštěvnických centrech

8.5.2021 15:40 | VIMPERK (ČTK)
"Lidé mohou navštívit venkovní prostory návštěvnických center Srní a Kvilda s výběhy vlků, rysů a jelenů. Podmínkou je však dodržování všech nařízených hygienických podmínek, tedy používání respirátorů nebo roušek a dodržování minimálně dvoumetrových rozestupů,“ řekla vedoucí Návštěvnických středisek NP Šumava Adéla Kršňáková.
"Lidé mohou navštívit venkovní prostory návštěvnických center Srní a Kvilda s výběhy vlků, rysů a jelenů. Podmínkou je však dodržování všech nařízených hygienických podmínek, tedy používání respirátorů nebo roušek a dodržování minimálně dvoumetrových rozestupů,“ řekla vedoucí Návštěvnických středisek NP Šumava Adéla Kršňáková.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Šumavský národní park zahajuje ode dneška provoz v návštěvnických centrech pro pozorování jelenů, rysů a vlků. Střediska se pro veřejnost otevřou po pěti měsících. Kvůli opatřením souvisejících s koronavirem však návštěvníci musí počítat s přísnějším režimem. ČTK to řekl mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.

 

"Lidé mohou navštívit venkovní prostory návštěvnických center Srní a Kvilda s výběhy vlků, rysů a jelenů. Podmínkou je však dodržování všech nařízených hygienických podmínek, tedy používání respirátorů nebo roušek a dodržování minimálně dvoumetrových rozestupů,“ řekla vedoucí Návštěvnických středisek NP Šumava Adéla Kršňáková. Dodala, že provozovatelé budou regulovat i počet lidí ve výbězích. Šumavský park s ohledem na pandemii nemůže stále nabídnout návštěvníkům komentované vycházky do jeleního výběhu v Kvildě na Prachaticku.

V pondělí zahájí provoz i ve vnitřních prostorech šumavská návštěvnická centra a informační střediska v Kašperských Horách na Klatovsku a v Kvildě a Stožci na Prachaticku za podmínky dodržování hygienických opatření. Ve stejný den také národní park na svém webu spustí rezervační systém pro registraci na 30 komentovaných vycházek k výročí 30 let NP Šumava.

"Oslovili jsme 30 zajímavých osobností, které k Šumavě mají co říci. Jsou mezi nimi jak odborníci na přírodu, kteří provádí výzkum v národním parku, tak dlouholetí zaměstnanci národního parku a v neposlední řadě i zkušení průvodci z řad místních obyvatel. Témata budou velmi pestrá a půjde o několikahodinový doprovod s výkladem až po celodenní túru do šumavské divočiny," uvedl Josef Štemberk ze Správy Národního parku Šumava. Program je zdarma, omezený je pouze počtem míst, na které bude zavedena registrace. Nejčastěji půjde skupiny od 15 do 20 lidí na jednu vycházku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist