https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-manipulacich-s-emisemi-pry-vedela-rada-manazeru-vw
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O manipulacích s emisemi prý věděla řada manažerů VW

25.1.2016 10:18 | WOLFSBURG (ČTK)
Dosavadní informace podle listu signalizují, že pracovníci byli nejvyšším vedením tlačeni k rychlému a levnému řešení, které by zajistilo, aby naftové vozy zejména na americkém trhu plnily emisní normy
Dosavadní informace podle listu signalizují, že pracovníci byli nejvyšším vedením tlačeni k rychlému a levnému řešení, které by zajistilo, aby naftové vozy zejména na americkém trhu plnily emisní normy
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Téměř všichni vedoucí pracovníci německé automobilky Volkswagen, kteří se v oddělení pro vývoj motorů zabývali problematikou emisí, věděli o manipulaci s jejich měřením. Podle listu Süddeutsche Zeitung to vyplývá z poznatků, které byly zjištěny během vyšetřování skandálu.
 

Interní vyšetřování údajně ukázalo, že skandál začal v listopadu 2006, kdy větší skupina pracovníků z oddělení vývoje motorů jednala o použití softwaru pro manipulaci testů emisí.

Dosavadní informace podle listu signalizují, že pracovníci byli nejvyšším vedením tlačeni k rychlému a levnému řešení, které by zajistilo, aby naftové vozy zejména na americkém trhu plnily emisní normy. Místo, aby pracovníci sdělili vedení, že takové řešení nedokážou zajistit, rozhodli se prý pro podvod.

Mluvčí Volkswagenu podle agentury Reuters označil informace listu za spekulace a odmítl je komentovat. Upozornil, že vyšetřování skandálu stále pokračuje.

Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni v září obvinila Volkswagen, že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že v celém světě software instaloval do zhruba 11 milionů aut, včetně asi 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist