https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/oslo-norsko-a-cina-se-shodly-ze-norsky-losos-neni-zdrojem-viru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Norsko a Čína se shodly, že norský losos není zdrojem nového šíření koronaviru

17.6.2020 12:23 | OSLO (ČTK)
Čínská média v minulých dnech uvedla, že stopy koronaviru byly na tržišti zjištěny na kuchyňských prkéncích, na nichž se porcovali dovezení lososi. Čína kvůli tomu následně pozastavila dovoz lososů z Evropy.
Čínská média v minulých dnech uvedla, že stopy koronaviru byly na tržišti zjištěny na kuchyňských prkéncích, na nichž se porcovali dovezení lososi. Čína kvůli tomu následně pozastavila dovoz lososů z Evropy.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Hartley, William W. / U.S. Fish & Wildlife Service
Čínské a norské úřady dospěly k závěru, že norský losos pravděpodobně není zdrojem nového šíření koronaviru v čínské metropoli Pekingu. Podle agentury Reuters to uvedl norský ministr rybolovu Odd Emil Ingebrigtsen.
 

Peking se potýká s novou vlnou šíření koronaviru, přičemž většina případů je spojena s obřím tržištěm Sin-fa-ti na jihu metropole. Čínská média v minulých dnech uvedla, že stopy koronaviru byly na tržišti zjištěny na kuchyňských prkéncích, na nichž se porcovali dovezení lososi. Čína kvůli tomu následně pozastavila dovoz lososů z Evropy, napsala agentura Reuters.

Po úterní schůzce čínských a norských představitelů obě země došly k závěru, že zdrojem nové epidemie nejsou norské ryby, sdělil ministr rybolovu Norska, které je největším světovým chovatelem lososů na farmách. "Můžeme se tedy zbavit nejistoty a problémů ohledně pozastavení vývozu lososů do Číny," dodal.

Od minulého čtvrtka se nákaza koronavirem v dvacetimilionovém Pekingu potvrdila již u 137 lidí. V týdnech předtím přitom čínská metropole neregistrovala téměř žádné nové případy nemoci covid-19. Peking v reakci na nové propuknutí infekce omezil leteckou a další dopravu, uzavřel školy a uvalil karanténu na řadu rezidenčních čtvrtí v blízkosti ohnisek nákazy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist