https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-kvuli-usporam-elektriny-neprodlouzi-oteviraci-dobu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská zoo kvůli úsporám elektřiny neprodlouží otevírací dobu

31.1.2022 19:43 | OSTRAVA (ČTK)
Vedení ostravské zoo se rozhodlo, že v únoru ponechá otevírací dobu stejnou jako v lednu, tedy od 09:00 do 16:00.
Vedení ostravské zoo se rozhodlo, že v únoru ponechá otevírací dobu stejnou jako v lednu, tedy od 09:00 do 16:00.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Enrico Gombala / Zoo Ostrava
Ostravská zoologická zahrada neprodlouží v únoru, jak bývá obvyklé, otevírací dobu svého areálu. Důvodem jsou úsporná opatření, které zahrada zavádí kvůli krachu dodavatele elektrické energie. ČTK to řekla mluvčí zoo Šárka Nováková.
 

"Od února by se měla otevírací doba Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava prodloužit o hodinu, ale nestane se tak. I ostravská zoo se momentálně potýká s krachem dodavatele elektrické energie, proto zavedla různorodá úsporná opatření, při vytápění, svícení, ale i při nákupech a podobně," uvedla mluvčí. Podle ní zoo aktuálně řeší přechod k novému poskytovateli. Rozhodně lze očekávat, že náklady na elektrickou energii zahradě vzrostou, řekla Nováková.

Vedení ostravské zoo se rozhodlo, že v únoru ponechá otevírací dobu stejnou jako v lednu, tedy od 09:00 do 16:00. "Pokladny a pavilony se uzavřou o hodinu dříve, tedy v 15.00. "Vzhledem k tomu, že návštěvnost v tomto zimním měsíci je opravdu minimální, mělo by se to dotknout jen malého počtu návštěvníků. Věříme, že naše rozhodnutí pochopí,“ uvedl ředitel zoo Jiří Novák.

Mluvčí ale poukázala na to, že na druhou stranu byl letošní leden z hlediska návštěvnosti výrazně nadprůměrný. Zoo navštívilo přes 12 000 lidí, což je pro začátek roku historický rekord. V minulosti totiž nikdy nepřekročila návštěvnost prvního měsíce v roce desetitisícovou hranici.

Zoo je podle ředitele připravena zkrácenou otevírací dobu svým návštěvníkům vynahradit. "Už nyní mohu všem slíbit, že jim ztracenou hodinu vynahradíme – během letních prázdnin opět zůstane areál zoo otevřen o hodinu déle," podotkl Novák.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist