https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/par-z-londyna-spal-23-noci-na-strese-aby-vybral-penize-na-solarni-panely
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pár z Londýna spal 23 nocí na střeše, aby vybral peníze na solární panely

7.1.2023 00:04 | LONDÝN (ČTK)
Pár z Londýna v listopadu a v prosinci strávil 23 nocí na střeše svého domu, aby tímto neobvyklým způsobem vybral peníze na pořízení solárních panelů pro své sousedy v ulici. Na svých internetových stránkách o tom informuje britská zpravodajská stanice BBC.
 

Dan Edelstyn a Hilary Powellová původně plánovali ve sbírce sehnat 100 000 liber (2,73 milionu korun), nakonec se sešlo 113 000 liber. Díky těmto penězům se solárních panelů na svých domech dočká více než 30 sousedů z jejich ulice ve čtvrti Walthamstow.

Edelstyn řekl, že obcházeli své sousedy a ptali se jich, zda chtějí, aby u nich byly nainstalovány solární panely, a "snížily se tak výdaje za elektřinu a pomohlo boji s klimatickou krizí".

Powellová si pochvaluje, že jejich sbírka byla "mimořádný zážitek", která spojila lidi z jejich ulice. Sousedé jí a Edelstynovi na střechu nosili snídaně.

Pár také spolupracuje se školami v okolí, jedné z nich pomohl vybrat peníze na solární panely poté, co její rozpočet byl seškrtán. Partneři doufají, že jejich akce inspiruje i další čtvrti v Londýně i lidi v ostatních částech Británie, aby podnikli kroky proti změnám klimatu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist