https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubice-budou-kvuli-vetsi-navstevnosti-v-dobe-nouzoveho-stavu-casteji-odvazet-odpadky-z-tyrsovych-sadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubice budou kvůli větší návštěvnosti v době nouzového stavu častěji odvážet odpadky z Tyršových sadů

12.11.2020 00:07 | PARDUBICE (ČTK)
Z Tyršových sadů v Pardubicích bude město častěji odvážet odpadky, protože se vrší kolem košů. Park v centru města navštěvuje mnohem víc lidí, než je na podzim obvyklé. Stojí za tím vládní opatření proti koronaviru, která zavřela kina, muzea či obchody. ČTK to řekla tajemnice městského obvodu I Gabriela Křížková.
 

"Mě samotnou překvapilo, kolik lidí využívá park v tomto období. Vládní nařízení omezila občany, nemohou trávit čas jinde, než jsou například parky," řekla Křížková.

Už v březnu dal obvod do parku víc košů, ale to už přestalo stačit, vrátí se proto k častější frekvenci odvozu odpadků. V létě je Služby města Pardubice vyvážejí denně, od podzimu třikrát týdně. Do parku budou popeláři jezdit opět každý den, uvedla Křížková.

O odpadky se také postará kavárna Galerie Café sídlící v Tyršových sadech, která má teď v provozu výdejní okénko. Lidé pak vyhazují do košů hlavně kelímky od kávy. O víkendu zaměstnanci sami dva pytle odpadky naplnili.

"Je jiná situace než běžně. Kapacity byly dostatečné, ale teď dáváme nápoje a jídlo do jednorázových obalů, zařídíme jednu popelnici také pro nás," řekla provozní Galerie Café Lenka Pavlištová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist