https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pes-nechany-v-horku-v-zavrenem-aute-uhynul-pripadem-se-zabyva-policie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pes nechaný v horku v zavřeném autě uhynul, případem se zabývá policie

18.7.2023 12:50 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČTK)
Případy, kdy lidé nechají zvíře v autě se podle policistů každoročně opakují. Přitom i jen několik minut v uzavřeném automobilu na slunci stačí způsobit zvířeti zdravotní komplikace, upozorňují chovatele policisté. Ilustrační foto
Případy, kdy lidé nechají zvíře v autě se podle policistů každoročně opakují. Přitom i jen několik minut v uzavřeném automobilu na slunci stačí způsobit zvířeti zdravotní komplikace, upozorňují chovatele policisté. Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Jako možné týrání prošetřují policisté případ, ve kterém žena nechala psa v zavřeném autě v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Ve vysokých teplotách zvíře podle vyšetřovatelů zřejmě trpělo bezmála hodinu. Přestože byl pes po vysvobození převezen k veterinářce, ještě týž den uhynul, uvedla jihočeská policie na webu. Majitelku nyní čeká vyšetřování. Za trestný čin týrání zvířete hrozí pachateli podle trestního zákoníku až tři roky vězení.
 

Stafordšírského teriéra v osobním autě zaparkovaném před zoologickou zahradou si v pondělí odpoledne všimli návštěvníci. Jeden z nich se pokusil kolabující zvíře zachránit rozbitím okénka. Po neúspěšném pokusu zavolal policisty, kteří zjistili majitelku vozu a marně se jí snažili dovolat. Majitelka psa se po chvíli dostavila k autu a zvíře vysvobodila. "Jak později zjistili policisté, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner

Zvíře bylo v urgentním stavu převezeno k místní veterinářce. Týž den večer ale uhynulo. "Majitelku psa tak čeká nepříjemné vyšetřování," dodal Matzner.

Případy, kdy lidé nechají zvíře v autě se podle policistů každoročně opakují. Přitom jen několik minut v uzavřeném automobilu na slunci stačí způsobit zvířeti zdravotní komplikace, upozorňují chovatele policisté.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

18.7.2023 20:00
Informaci o nezodpovědných majitelích vystavit na úřední tabuli obce, kde žijí.
Odpovědět
va

vaber

20.7.2023 07:17
dnes má psa každý blb ,
jinak se to říct nedá,
psů už je tolik,že by měla nastoupit silná omezení, kam psi a jejich majitelé nesmí,
Odpovědět
KM

Karla Majerová

24.12.2023 15:44
Případ psa ponechaného v horkém autě mě hluboce zasáhl a připomněl mi, jak důležité je pečovat o naše čtyřnohé přátele, zejména v letních dnech. Abych zajistila pohodlí svých psů, tak jsem jim pořídila nové oblečky pro psy na léto z internetových stránek https://www.hladovypes.com/oblecky-pro-psy/. Tyhle oblečky je chrání před sluncem, takže se cítí pohodlně i v horkých dnech.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist