https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/po-sumperku-pobihalo-tele-uteklo-vyzkumnikum-az-z-rapotina
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Po Šumperku pobíhalo tele, uteklo výzkumníkům až z Rapotína

22.5.2019 00:30 | ŠUMPERK (ČTK)
Řidiči na silnici z Rapotína do Šumperka se vyhýbali teleti, které uteklo chovatelům při přepravě na pastvu. / Ilustrační foto
Řidiči na silnici z Rapotína do Šumperka se vyhýbali teleti, které uteklo chovatelům při přepravě na pastvu. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Na netradičního účastníka silničního provozu narazili v pondělí řidiči na silnici z Rapotína do Šumperka. Vyhýbali se tam teleti, které uteklo chovatelům při přepravě na pastvu. Po sedmikilometrové túře dorazilo zvíře až k vlakovému nádraží v Šumperku. V jedné z ulic jej nakonec odborníci zastavili uspávací střelou, řekla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. V Šumperku je to letos již podruhé, co v tamních ulicích pobíhala velká zvířata. V lednu to bylo skoro dvacetičlenné stádo koní.
 

Na pobíhající tele na silnici mezi Rapotínem a Šumperkem upozornili policisty projíždějící řidiči. "Teleti patřícímu rapotínskému Výzkumnému ústavu pro chov skotu se podařilo utéci při přepravě na pastvinu. Během vykládky se tele vydalo z Rapotína až do Šumperka, prošlo kolem vlakového nádraží a dále pokračovalo až na ulici Uničovskou," popsala mluvčí.

V Uničovské ulici se zástupcům výzkumného ústavu, kteří trasu telete celou dobu mapovali, podařilo zvíře narkotizační foukačkou uspat a přepravit zpátky do výběhu. "V souvislosti s pohybem zvířete nedošlo k žádné dopravní nehodě ani škodě na majetku," dodala mluvčí.

Obyvatele Šumperka zase v lednu překvapilo v ulicích na okraji města skoro dvacetičlenné stádo koní. Zvířata se vydala do města z nedalekých pastvin na Bludovečku, kde využila technické závady na ohradníku. Koně se v Šumperku pohybovali v okolí krematoria a nemocnice, policistům se je podařilo bez újmy nasměrovat zpět na pastviny.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist