https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pokud-by-nove-tarify-pro-elektrinu-poskodily-spotrebitele-navrh-nepodepisi-slibuje-vitaskova-z-eru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vitásková z ERÚ: Pokud by nové tarify pro elektřinu poškodily spotřebitele, návrh nepodepíši

4.2.2016 16:22 | PRAHA (Ekolist.cz)
Společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem se Alena Vitásková shodla, že nová tarifní struktura nesmí poškodit koncové zákazníky a nemusí být zavedena od 1. ledna 2017
Společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem se Alena Vitásková shodla, že nová tarifní struktura nesmí poškodit koncové zákazníky a nemusí být zavedena od 1. ledna 2017
Zdroj | sxc.hu
Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková vzkázala, že novou tarifní strukturu pro odběr elektřiny podepíše pouze v případě, pokud nebude mít negativní dopad na spotřebitele napojené do sítě v hladině nízkého napětí. Tedy zejména seniory, handicapované, rodiny s dětmi, mladé lidi. Podle jejích slov se bude návrh tarifů ještě upravovat.
 

„Chci, aby nikdo nebyl poškozen. Model není finální. Do konzultačního procesu se mohou zapojit všichni občané ČR," uvedla ve svém vyjádření na webových stránkách ERÚ.

Lidé se podle ní mohou k návrhu změny plateb za elektrický proud vyjádřit prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách www.eru.cz/kontaktni-formular/nova-tarifni-struktura-v-elektroenergetice nebo e-mailu zaslaným na adresu nts@eru.cz. Úřad za první týden obdržel k novému tarifnímu systému už kolem 1800 podnětů.

Detaily nové tarifní struktury dnes Vitásková představila poslancům Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny. Společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem se shodli, že nová tarifní struktura nesmí poškodit koncové zákazníky a nemusí být zavedena od 1. ledna 2017.

Nový návrh elektroenergetických tarifů kritizuje Hnutí DUHA a další odborníci. Nelíbí se jim, že poškodí malé a šetřící domácnosti a odrazuje od nákupu úsporných spotřebičů a instalace vlastních malých elektráren. Hnutí DUHA proto připravilo webovou aplikaci, která lidem usnadní zaslání svých výhrad k novým elektrickým tarifům.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

KP

Karel Pazdera

4.2.2016 17:34
Prozatím vláda dělá vše pro to, aby paní Vitáskovou vyšachovala z vedení ERÚ.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist