https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-hleda-cloveka-ktery-u-c.budejovic-polil-kone-ziravinou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie hledá člověka, který u Českých Budějovic polil koně žíravinou

7.12.2020 16:13 | Č. BUDĚJOVICE (ČTK)
Strůjce je podezřelý z týrání zvířat, policie hledá svědky. Ilustrační foto
Strůjce je podezřelý z týrání zvířat, policie hledá svědky. Ilustrační foto
Policie zjišťuje, kdo polil u Českých Budějovic koně ve výběhu žíravinou. Zvířeti tím způsobil otevřenou ránu na krku. Policisté o případu dnes informovali na svém webu. Strůjce je podezřelý z týrání zvířat, policie hledá svědky.
 

"Při krmení minulý čtvrtek objevili majitelé, že klisna má otevřenou ránu na krku o délce 15 centimetrů a šířce 8 centimetrů a hloubce několika centimetrů do živé tkáně. Veterinář, který koně ošetřoval, zjistil, že nejde o žádné mechanické poranění, ale že někdo koně polil žíravinou," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kůň byl ve výběhu u rybníku Dehtář na Českobudějovicku. Policisté případ vyšetřují jako týrání zvířat. "Kdokoliv by měl nějaké informace nebo si v okolí ohrad všiml podezřelých osob, ať kontaktuje policisty na lince 158," dodal Matzner.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

7.12.2020 16:45
U blbečků, kteří takto týrají zvířata, bych aplikoval Chammurapiho zákoník - oko za oko, zub za zub.
Odpovědět
ig

7.12.2020 21:06 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Dvacet tisíc hodin veřejných prací. Ve žluté vestě s nápisem "polil jsem jen tak pro zábavu zvíře kyselinou".
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

7.12.2020 19:18
Cywe ... co je tohle za lidi?????????????????????
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

8.12.2020 08:13
Pachatele samozřejmě nikdo nenajde, takže to zase vyšumí, ale pokud by se přece jen podařilo, tak se má takový grázl trestat jak ve středověku..... aby si podobná svinstva další opravdu dobře rozmysleli..... takto týrat bezbranná, člověku důvěřující zvířata může jen psychopat.....
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist