https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-podezira-traktoristu-ze-schvalne-prejel-selata-divocaku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie podezírá traktoristu, že schválně přejel selata divočáků

29.7.2019 00:13 | KLATOVY (ČTK)
Z úmyslného usmrcení 12 selat divokých prasat podezírají policisté na Klatovsku osmapadesátiletého traktoristu. / Ilustrační foto
Z úmyslného usmrcení 12 selat divokých prasat podezírají policisté na Klatovsku osmapadesátiletého traktoristu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Z úmyslného usmrcení 12 selat divokých prasat podezírají policisté na Klatovsku osmapadesátiletého traktoristu. Muž údajně ve čtvrtek večer na posekaném řepkovém poli nedaleko Klatov traktorem úmyslně najížděl na pobíhající selata, která nebyla starší čtyř měsíců. Policii na to upozornili svědci. V pátek to řekla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.
 

Z úmyslného zabití selat divokých prasat podezírají policisté 58letého muže. Traktoristu policie zatím neobvinila, případ policisté z oddělení hospodářské kriminality prověřují pro podezření z týrání zvířat.

Podle trestního zákoníku, kdo týrá zvíře zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, bude potrestán odnětím svobody až na dva roky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

29.7.2019 11:25
Škoda, že jich nevzal víc.
Odpovědět
LB

Lukas B.

29.7.2019 14:11
z mého pohledu - jestliže je za prase zástřelné, a myslivci stejně nejsou schopni stavy prasat redukovat (?), potom by měl traktorista dostat vyplaceno dvanáctkrát zástřelné.
(kdybych si měl vybrat, jestli chci být rozježděn traktorem nebo postřelený zdechat v roští, nelíbilo by se mi ani jedno)
Odpovědět
Anyr

Anyr

30.7.2019 00:32
Debilové - není trochu rozdíl v šíleném, panickém strachu o přežití být rozplácnutý a rozšrotovaný kombajnem, navíc jako mládě, a mezi čistou ranou (o kterou se každý lovec snaží) do dospělého kusu, který se právě nestará o mláďata?
Co zákony - lidskost, lidskost především!

Navíc prasata jsou přemnožená vlivem člověka. Takže jelikož za to může člověk, měl by mít tolik soudnosti, že se vynasnaží zabíjet bez radosti, chladu a zbytečného utrpení.
"Babičku měly všecky ty zvířátka tak velmi rády, a ona je. Bůh chraň, aby viděla, že kdo týrá zbytečně, i kdyby to červíčka bývalo. „Co je člověku ke škodě nebo k užitku a zabít se musí, spánembohem zabte to, jen ne mučit," říkávala. Děti ale nesměly se dívat, ani když se kuře zařezávalo, jen proto, že by je litovaly, a ono pak umřít nemohlo."
- To byl kdysi národ, ti Češi, že? Člověk by si i řekl, že má nárok na přetrvání, narozdíl od současných českých hodnot.
Odpovědět
LB

Lukas B.

30.7.2019 10:33 Reaguje na Anyr
čistá rána do dospělého kusu je fajn z hlediska masařského a sportovně loveckého. z hlediska redukce počtu přemnožených prasat je vhodné to brát po řadě, vinnej - nevinnej.

a vůbec nejlepší by bylo vyhláčení prasat za hundslédry, které může lovit každej jak chce, klidně vidlema.
Odpovědět
Dana Haspeklová

Dana Haspeklová

30.7.2019 13:56
Anyr 30.7.2019 00:32 - Máte pravdu částečně. B. Němcová v "Babičce" život na vsi i babičku samu trochu zidealizovala. S dětmi je potřeba o smrti mluvit (způsobem zvoleným vzhledem k jejich věku!), aby ji přijaly jako součást života, jinak na to jednou doplatí.
Že jsou divočáci a vysoká přemnoženi, je vina lidí. Křičí ti, kterým škodí - myslivcům je to jedno. (Traktorista byl určitě z těch prvních!) Každopádně by snížení jejich stavů mělo probíhat "humánním" způsobem.
V tom máte pravdu! :-)
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist