https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policiste-obvinili-chovatelku-tri-desitky-krav-ji-uhynuly-hladem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policisté obvinili chovatelku, tři desítky krav jí uhynuly hladem

26.8.2019 00:14 (ČTK)
Úhyn téměř tří desítek krav má podle kriminalistů na svědomí osmačtyřicetiletá chovatelka skotu ze Šumperska. / Ilustrační foto
Úhyn téměř tří desítek krav má podle kriminalistů na svědomí osmačtyřicetiletá chovatelka skotu ze Šumperska. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Úhyn téměř tří desítek krav má podle kriminalistů na svědomí osmačtyřicetiletá chovatelka skotu ze Šumperska. Žena jim nezajistila dostatek krmiva, z šedesátihlavého stáda téměř polovina následně uhynula hladem. Dalších pět kusů muselo jít na porážku, uvedla v pátek šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Žena byla obviněna z trestného činu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti, hrozí jí až dvouletý trest vězení.
 

Případem se policisté zabývali na podnět olomoucké krajské veterinární správy. Chovatelka nezajistila na své farmě dostatečné množství krmiva pro chovaný dobytek v době mimo pastevní sezonu.

Žena si podle kriminalistů musela být situace vědoma. Pro dobytek neměla k dispozici dostatek plnohodnotného krmiva z vlastních zdrojů a nemohla jej opatřit ani z jiných zdrojů, neboť byla ve finanční tísni, doplnila policejní mluvčí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JO

Jan Omasta

1.9.2019 18:20
Když byla ve finanční tísni, tak asi neměla ani na zavést je na porážku. Možná, že vyhublé nechtěli.
Jak ti policajti uvažují. Trestný čin musí být úmyslný. Pochybuji, že by jí dokázali, že úmyslně zchudla.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist