https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/popelari-chteli-pred-sidlo-macronovy-strany-vyklopit-odpadky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Popeláři chtěli před sídlo Macronovy strany vyklopit odpadky

28.5.2018 00:10 (ČTK)
Policie v Paříži v pátek zatkla dvojici popelářů, kteří svým kolegům ukradli vůz z odpadky a chtěli jeho náklad vyklopit před sídlem strany Republika v pohybu (LREM) prezidenta Emmanuela Macrona (na obrázku).
Policie v Paříži v pátek zatkla dvojici popelářů, kteří svým kolegům ukradli vůz z odpadky a chtěli jeho náklad vyklopit před sídlem strany Republika v pohybu (LREM) prezidenta Emmanuela Macrona (na obrázku).
Policie v Paříži v pátek zatkla dvojici popelářů, kteří svým kolegům ukradli vůz z odpadky a chtěli jeho náklad vyklopit před sídlem strany Republika v pohybu (LREM) prezidenta Emmanuela Macrona. Policejní odborový svaz počínání dvou zadržených mužů označil za "absolutně neuvážené", vzhledem k sérii útoků spáchaných motorovými vozidly.
 

Kuriózní plán popelářů vyústil v rozsáhlý policejní zásah. Ozbrojení strážci zákona v neprůstřelných vestách obklíčili ukradené vozidlo na třídě Opery nedaleko místa, kde před necelými dvěma týdny útočník s nožem zabil jednoho člověka a několik dalších zranil. Popelářské vozidlo vystopovali policisté rychle, neboť disponovalo stejně jako všechna ostatní systémem na sledování polohy.

Policii na "krádež" upozornil jeho původní řidič, kterého z něj ráno jeho dva kolegové vyhodili při nafingovaném přepadení. Dvojice s ním mířila k sídlu LREM v ulici Sainte-Anne, kde se právě odehrával protest asi stovky popelářů, železničářů a energetiků proti "likvidování veřejných služeb".

Podle policie bylo jednání dvou mužů ve věku 56 a 58 let "absolutně neuvážené". "V aktuální atmosféře... v blízkosti Opery, kolegové okamžitě mysleli na atentát vozidlem jako v Nice," řekl Le Parisien šéf pařížské části odborářské organizace Alliance Police Nationale Yvan Assioma. "Kdyby ti dva neuposlechli výzvy a nevystoupili z náklaďáku, kolegové na ně mohli začít střílet a bylo by to oprávněné," dodal.

Se zadrženými popeláři jejich zaměstnavatel přerušil spolupráci. "Spustíme disciplinární řízení," řekl náměstek pařížské starostky pověřený čistotou města Mao Peninou. "Doufám, že postihy budou velmi tvrdé," dodal.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist