https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prezident-si-pri-navsteve-olomouckeho-kraje-vyslapl-k-lesnimu-baru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prezident si při návštěvě Olomouckého kraje vyšlápl k Lesnímu baru

30.10.2023 21:26 | OLOMOUC (ČTK)
Samoobslužný Lesní bar nedaleko Lipové-lázní.
Samoobslužný Lesní bar nedaleko Lipové-lázní.
Foto | Lesnibar / Wikimeda Commons
K samoobslužnému Lesnímu baru nedaleko Lipové-lázní na Jesenicku si dnes vyšlápl prezident Petr Pavel při návštěvě Olomouckého kraje. Prezidenta v roli turisty doprovázela k navštěvovanému místu ukrytému v Rychlebských horách na zhruba dvoukilometrové trase lesem i první dáma Eva Pavlová a prezidentská delegace. V cíli je čekal oheň, udírna s klobáskami a speciální žlaby, ve kterých se chladilo pivo či nealko.
 

"Jsem moc rád, když do každého výjezdu můžeme zařídit trochu fyzické aktivity a poznání něčeho nového. Já jsem o tomto baru mnohokrát slyšel, ale nikdy jsem tu nebyl, jsem rád, že jsme to mohli napravit," řekl Pavel. Zvláštností zdejšího Lesního baru je to, že turisty na místě nikdo nehlídá ani neinkasuje, platí se do pokladničky. Přesto dosud nezkrachoval. "Pro mě je to úžasný příklad toho, že někdo chce udělat lidem radost, že se tady mohou občerstvit a přes všechny potíže má důvěru v to, že v lidech je více dobrého než špatného," doplnil prezident.

Samoobslužný bar je na stezce z Horní Lipové směrem k vrcholu hory Smrk a v turistické sezoně ho navštěvují zástupy lidí. V zimě slouží také běžkařům. Peníze turisté nechávají ve volně přístupné pokladničce. Bar využil pro pohoštění i prezident, z kádě si vylovil chlazené pivo v plechovce, jeho žena dostala svařené víno a společně ochutnali i klobásu z udírny. Ze stylových plechových hrníčků si připili i šampaňským, které obstaral olomoucký hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN). V kasičce poté prezidentova manželka zanechala podle zjištění ČTK za útratu 240 korun.

Samoobslužný bar založili v roce 2007 lesníci, rozhodli se tehdy zpříjemnit cyklistům a turistům výlet do kopce vkusným odpočívadlem. "Snažili jsme se to nechat před dnešní návštěvou co nejautentičtější tak, jak to vidí turista, když přijde - hoří tady oheň, jde si vzít nápoj do potoka, uvařit kávu, čaj. My tomu s tátou říkáme zvídavá turistika - jestli jsou lidé opravdu poctiví a opravdu zaplatí do té kasičky. Myslím, že je dobře, že tady prezident byl a viděl, že ti lidé poctiví jsou," řekla dnes ČTK provozovatelka baru Zuzana Nováková.


reklama

 
Alena Horáková
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

kk

karel krasensky

31.10.2023 18:34
Jsem velmi rád,že prezidentem ČR je Petr Pavel.Tento flexibílní,variabílní muž provede naší malou zemi bezpečně neklidnými vodami dnešního světa.O jeho až nadpřirozených schopnostech svědčí to,že dovedl přísahat Varšavské smlouvě,socialismu,soudruhu Husákovi.Pak přísahal NATU,kapitalismu a Havlovi.No a až přijdou muslimové nasadí si na hlavu turban nebo féz zvolá Allahu akbar a pořídí modlitební kobereček.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

2.11.2023 20:14 Reaguje na karel krasensky
1*
Odpovědět
RL

Rafael Lorenc

1.11.2023 08:11
Je příjemné přečíst si pohodovou zprávu, která může být i příkladem pro dobré lidi
Odpovědět
ss

smějící se bestie

2.11.2023 20:13
Pivem s plechovky lidovej nebude.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist