https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/priroda-promluvi-na-letosnim-tydnu-za-klima-hlasy-znamych-hercu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příroda promluví na letošním Týdnu za klima hlasy známých herců

4.6.2023 01:27 | PRAHA (ČTK)
Foto | BRUNO EMMANUELLE / Unsplash
Herci Simona Babčáková, Petr Čtvrtníček nebo Bořek Slezáček podpořili svými hlasy letošní Týden pro klima. V krátkých klipech je diváci uslyší v netradičních rolích, například jako gorilí matku nebo smutné uhlí. Čtvrtý Týden pro klima začíná v pondělí 5. června, jednotlivé akce se budou konat po celém Česku.
 

"Jako tým Týdne pro klima si moc si vážíme podpory známých hereckých hlasů. Ještě víc si ale vážíme toho, že propůjčili své hlasy obvykle neslyšným přírodním entitám, které jako lidé často přehlížíme. Těšíme se, že i díky Týdnu pro klima budou mít lidé možnost vytrhnout se na chvíli z běhu dní a ponořit se do světa přírody, která pro nás má několik důrazných a působivých vzkazů," řekla Jitka Martínková z Klimatické koalice, která akci pořádá.

Týden pro klima letos začne tiskovou konferencí, po které se mohou lidé zapojit do úvodního happeningu Requiem za oběti odlesňování. Alegorický průvod s uměleckými prvky vyrazí v pondělí 5. června krátce po poledni od kina Atlas a půjde k ministerstvu zemědělství. To má za úkol implementovat novou směrnici Evropské unie proti odlesňování.

Právě odlesňování je jedním z hlavních témat letošního Týdne za klima. Akce se koná po celé ČR v týdnu od 5. do 11. června. Lidé se tak mohou vydat kromě průvodu například na přednášku Hnutí Duha v Brně nebo na vyhlášení soutěže Ekofór na oslavách 50. výročí založení Hnutí Brontosaurus.

Týden pro klima je otevřená platforma, do které se může s vlastní akcí zapojit každý. Pořadateli jednotlivých akcí bývají jednotlivci, skupiny lidí, místní spolky, instituce veřejné sféry, města, knihovny a další. Každý rok se zapojují také členské organizace Klimatické koalice.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist