https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/puma-zabila-na-zapade-usa-cyklistu-dalsiho-potrhala
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Puma zabila na západě USA cyklistu, dalšího potrhala

21.5.2018 00:15 (ČTK)
Tragédií skončil v sobotu výlet dvou cyklistů do hor na západě Spojených států, kde na ně zaútočila puma obývající toto teritorium. Ilustrační foto
Tragédií skončil v sobotu výlet dvou cyklistů do hor na západě Spojených států, kde na ně zaútočila puma obývající toto teritorium. Ilustrační foto
Foto | Bas Lammers / Wikimedia Commons
Tragédií skončil v sobotu výlet dvou cyklistů do hor na západě Spojených států, kde na ně zaútočila puma obývající toto teritorium. Jeden z mužů při útoku šelmy zemřel, druhého zvíře vážně poranilo. Správa lesů poté pumu odstřelila.
 

Dvojice se vypravila na horskou cestu do odlehlé oblasti zhruba 50 kilometrů východně od Seattlu ve státě Washington. Prvního z mužů šelma ošklivě potrhala, zatímco druhého zabila a jeho tělo odtáhla ke svému doupěti. Podle agentury Reuters to uvedl mluvčí úřadu místního šerifa Ryan Abbott.

Zraněný muž odjel z místa útoku přes tři kilometry na kole, než zavolal na tísňovou linku. Když přijeli policisté, nalezli bicykl oběti a v nedalekém lese uviděli pumu stojící nad mrtvým tělem oběti. "On či ona, nevím, zda to byl samec, nebo samice, měl tělo oběti ve svém doupěti," řekl Abbott.

Jeden z policistů poté zvíře postřelil a puma uprchla hlouběji do lesa. Za pomoci psů pak pracovníci místní správy lesů šelmu vystopovali a odstřelili.

Ke smrtelným útokům pum dochází v USA velmi zřídka, za posledních sto let jich byly zhruba dvě desítky a většinou byly napadeny děti. Podle Abbotta šlo teprve o druhý podobně tragický útok ve státě Washington za poslední století.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist