https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pytlaci-v-nepalu-vyuzivaji-krize-zpusobene-koronavirem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pytláci v Nepálu využívají krize způsobené koronavirem

7.4.2020 00:22 | KÁTHMÁNDÚ (ČTK)
Tři kriticky ohrožení gaviálové indičtí byli zabiti v národním parku Čitvan. / Ilustrační foto
Tři kriticky ohrožení gaviálové indičtí byli zabiti v národním parku Čitvan. / Ilustrační foto
Foto | Mely-o / Flickr
Pytláci v Nepálu podle tamních úřadů využívají krize vyvolané koronavirem. Agentura DPA informovala, že od 24. března, kdy v zemi začalo platit omezení svobody pohybu, zabili tři kriticky ohrožené gaviály indické a jednoho slona. Při násilném střetu mezi pytláky a ochránci národního parku byl jeden pytlák zabit a jeden strážce těžce zraněn.
 

Gaviálové indičtí byli podle mluvčího nepálské správy národních parků zabiti v národním parku Čitvan. Usmrceného slona našli strážci v národním parku Bardia na západě země, pytláci ho zabili elektřinou. Národní parky kvůli větší aktivitě pytláků posílily hlídky.

V Nepálu nyní lidé mohou z domova vycházet jen dvě hodiny ráno a dvě večer, aby si mohli nakoupit jídlo a léky. Jde o jednu z nejméně rozvinutých zemí světa. Podle oficiálních údajů se tam zatím objevil jen nízký počet potvrzených případů nákazy koronavirem. Nicméně zdravotníci provedli málo testů. Podle DPA mnoho z nich pracuje bez ochranných pomůcek, jako jsou respirátory a obleky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

mr

9.4.2020 11:53
Cit.: "... byl jeden pytlák zabit ..." - to je jediný lék na řešení daného problému.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist