https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/retezec-kavaren-starbucks-prestane-pouzivat-plastova-brcka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Řetězec kaváren Starbucks přestane používat plastová brčka

11.7.2018 00:20 | NEW YORK (ČTK)
Řetězec Starbucks má po celém světě více než 28.000 kaváren. V České republice byla první kavárna Starbucks otevřena v roce 2008. / Ilustrační foto
Řetězec Starbucks má po celém světě více než 28.000 kaváren. V České republice byla první kavárna Starbucks otevřena v roce 2008. / Ilustrační foto
Řetězec kaváren Starbucks během dvou let přestane ve všech svých provozovnách používat plastová brčka. Nahradí je recyklovatelnými víčky navrženými tak, aby se obešla bez brček. Výjimkou bude nápoj Frappuccino, který bude prodáván s brčky z alternativních materiálů, například z papíru.
 

Podle firmy je tento plán reakcí na požadavky zákazníků a obchodních partnerů. "Je to odpověď na to, jakým způsobem můžeme snížit spotřebu brček," uvedla viceprezidentka podniku Colleen Chapmanová.

V kavárnách Starbucks se ročně spotřebuje více než miliarda plastových brček. "Nejlepší věc, kterou můžeme udělat pro životní prostředí, je brčko nepoužívat," prohlásila Chapmanová.

Řetězec Starbucks má po celém světě více než 28.000 kaváren. V České republice byla první kavárna Starbucks otevřena v roce 2008.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist