https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ruskou-verejnost-dojal-pribeh-opusteneho-opiciho-mladete
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O opuštěné opičí mládě se v sibiřské zoo stará kočka domácí

24.8.2016 09:58 | MOSKVA (ČTK)
Chlupatá adoptivní matka se pyšní pořádnou výhřevností, důležitou pro přežití mláděte nejen v drsném sibiřském klimatu. Krmení obstarává ředitelka z lahve
Chlupatá adoptivní matka se pyšní pořádnou výhřevností, důležitou pro přežití mláděte nejen v drsném sibiřském klimatu. Krmení obstarává ředitelka z lahve
Zdroj | РИА Новости
Ruskou veřejnost dojal příběh opuštěného opičího mláděte ze zoologické zahrady v sibiřské Ťumeni. Novorozenou opičku, jejíž biologická matka z druhu kotul veverovitý se rozhodla postarat se jen o jedno ze dvou mláďat, si osvojila kočka domácí ředitelky zoo.
 

Opuštěnou opičku, starou tři týdny, si ředitelka Taťjana Antropovová vzala domů. K jejímu překvapení si mládě, pojmenované Fjodor, osvojila její šestnáctiletá kočka Rosinka.

"Stalo se to samo od sebe. Jakmile jsem přišla domů, tak jsem jí ho posadila na záda a on se okamžitě uklidnil. Od té doby jsou nerozluční, dokonce na ní i spí," vylíčila Antropovová.

Chlupatá adoptivní matka se pyšní pořádnou výhřevností, důležitou pro přežití mláděte nejen v drsném sibiřském klimatu. Krmení obstarává ředitelka z lahve - a je stejně nadšená jako média a veřejnost.

Fjodor začíná být pěkně neposedný a svou opatrovatelku štípe a kouše. Rosinka ale musí opičákovo řádění ještě měsíc vydržet, než svěřenec přejde na tuhou stravu a vrátí se do opičího stáda v zahradě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist