https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/silnicari-ve-zlinskem-kraji-daji-na-seceni-travy-18-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Silničáři ve Zlínském kraji dají na sečení trávy 18 milionů korun

6.6.2019 00:10 | ZLÍN (ČTK)
Silničáři ve Zlínském kraji letos vydají na sečení trávy podél silnic druhých a třetích tříd 18 milionů korun. / Ilustrační foto
Silničáři ve Zlínském kraji letos vydají na sečení trávy podél silnic druhých a třetích tříd 18 milionů korun. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | PIVISO / Flickr
Silničáři ve Zlínském kraji letos vydají na sečení trávy podél silnic druhých a třetích tříd 18 milionů korun. Jde o podobnou částku jako v minulých letech. Jednotlivé správy a údržby silnic začaly s prvním sečením v květnu, druhá seč začne v srpnu a potrvá až do podzimu. Včera to sdělil mediální zástupce Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.
 

Vysoká tráva zakrývá směrové sloupky podél silnic a brání řidičům v rozhledu, což je nebezpečné zejména v zatáčkách a na křižovatkách. "Musíme zajistit sečení trávy i v nepřehledných úsecích. Řidiči ostatních vozidel tam musejí výrazně snížit rychlost a zvýšit pozornost, aby nebyla ohrožena bezpečnost silničního provozu. Na provádění prací jsou řidiči předem upozorněni přechodným dopravním značením," uvedl provozně-technický náměstek ŘSZK Radek Berecka.

Trávu u krajských silnic vysekají pracovníci všech čtyř organizací Správy a údržby silnic - Zlínska, Kroměřížska, Slovácka i Valašska. "Silničáři provedou nejdříve jeden pokos na šířku sekačky, kterým se poseče vzrostlá tráva u krajnice. Později se silničáři na stejné místo vracejí a sečou trávu také v příkopech nebo na silničním pozemku, na šířku dvou pokosů," doplnil Berecka.

Před sečením trávy museli silničáři v březnu a v dubnu nejprve kolem vozovek ručně vysbírat odpadky. Začátkem jara se postarali také o úklid silnic od kamenné drti, která na nich zůstává po zimním posypu, a dalších nečistot. Na zmiňovaný úklid silnic měla ŘSZK letos vyčleněno 5,3 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist