https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slovenska-policie-propustila-cechy-kteri-prevazeli-nelegalne-ulovenou-medvedici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slovenská policie propustila Čechy, kteří převáželi nelegálně ulovenou medvědici

26.4.2023 19:42 (ČTK)
Medvěd je na Slovensku chráněnou šelmou.
Medvěd je na Slovensku chráněnou šelmou.
Slovenská policie propustila na svobodu trojici Čechů, které zadržela minulý týden kvůli tomu, že ve svém vozidle převáželi nelegálně ulovenou medvědici. ČTK to sdělila mluvčí slovenského policejního prezidia Karolína Barinková. Vyšetřovatel ve věci zahájil stíhání pro podezření ze spáchaní dvou trestných činů.
 

Slovenští policisté zadrželi Čechy minulý čtvrtek. Nyní je kriminalisté propustili poté, co byla trojice podrobena blíže neupřesněné "proceduře v rámci vyšetřovaní".

V případu vede vyšetřovatel stíhání pro trestné činy porušení ochrany rostlin a živočichů a pytláctví.

Medvěd je na Slovensku chráněnou šelmou. Podle dřívější studie jich v zemi žije kolem tisícovky. Střety této šelmy s lidmi nejsou na Slovensku ojedinělé.


reklama

 
Adrian Bobok
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

27.4.2023 08:29
Do lesa jedině vozem nebo v brnění.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist