https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/soud-naridil-omezit-ve-frankfurtu-provoz-naftovych-aut
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Soud nařídil omezit ve Frankfurtu provoz starších naftových aut

6.9.2018 00:22 | WIESBADEN;FRANKFURT NAD MOHANEM (ČTK)
Frankfurt nad Mohanem musí od února příštího roku v některých částech města zakázat provoz starších naftových automobilů s vysokými emisemi, aby tak zajistil zlepšení kvality ovzduší. / Ilustrační foto
Frankfurt nad Mohanem musí od února příštího roku v některých částech města zakázat provoz starších naftových automobilů s vysokými emisemi, aby tak zajistil zlepšení kvality ovzduší. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | geralt / Pixabay
Frankfurt nad Mohanem musí od února příštího roku v některých částech města zakázat provoz starších naftových automobilů s vysokými emisemi, aby tak zajistil zlepšení kvality ovzduší. Podle agentury Reuters o tom včera rozhodl správní soud ve Wiesbadenu.
 

Soud tak reagoval na stížnost německé ekologické organizace Deutsche Umwelthilfe na překračování limitů pro oxidy dusíku. Frankfurt je největším městem spolkové země Hesensko. Deutsche Umwelthilfe podala rovněž stížnosti na překračování limitů v hesenských městech Darmstadt, Wiesbaden a Offenbach, uvedla agentura DPA.

Spolkový správní soud letos v únoru rozhodl, že zákazy jízdy starších naftových aut s vyššími emisemi v německých městech jsou právně přípustné. Severoněmecký Hamburk již koncem května zakázal jezdit starším dieselovým autům ve dvou ulicích a od začátku příštího roku hodlá podobné zákazy zavést i Stuttgart.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist