https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stat-new-york-zaluje-pepsico-za-znecisteni-reky-buffalo-plastem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stát New York žaluje PepsiCo za znečištění řeky Buffalo plastem

16.11.2023 15:49 (ČTK)
Obvinění, že se dopouštějí zavádějících výroků o svých plastových lahvích, si minulý týden vyslechly také společnosti Coca-Cola, Danone a Nestlé, připomíná web BBC.
Obvinění, že se dopouštějí zavádějících výroků o svých plastových lahvích, si minulý týden vyslechly také společnosti Coca-Cola, Danone a Nestlé, připomíná web BBC.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | svyatoslavlipik / Depositphotos
Stát New York žaluje společnost PepsiCo za znečištění řeky Buffalo plastem. Voda v řece je kontaminovaná a podle textu žaloby je původcem tohoto problému právě americký výrobce nealkoholických nápojů. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC. Mluvčí společnosti uvedl, že druhá největší potravinářská společnost na světě je "transparentní ve své cestě za omezením používání plastů".
 

Obvinění, že se dopouštějí zavádějících výroků o svých plastových lahvích, si minulý týden vyslechly společnosti Coca-Cola, Danone a Nestlé, připomíná web BBC. Žalobám místních úřadů ohledně jejich dopadu na životní prostředí čelí i mnoho dalších velkých korporací. Podle úřadů a aktivistů provozují takzvaný greenwashing, když něco označují za ekologičtější, zelenější nebo udržitelnější, než to ve skutečnosti je. To může uvádět v omyl spotřebitele, kteří doufají, že výběrem těchto výrobků pomohou planetě.

"Žádná společnost není příliš velká na to, aby zajistila, že její výrobky nepoškozují naše životní prostředí a veřejné zdraví," uvedla podle BBC generální prokurátorka Letitia Jamesová. Když její úřad v loňském roce provedl průzkum všech typů odpadů shromážděných na 13 místech podél řeky Buffalo, zjistil, že nejčastější jsou jednorázové plastové obaly společnosti PepsiCo. "Z 1916 kusů sebraného plastového odpadu s identifikovatelnou značkou bylo více než 17 procent vyrobeno společností PepsiCo," uvedla Jamesová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist