https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-rozdeli-mezi-ekologicke-projekty-sedm-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj rozdělí mezi ekologické projekty sedm milionů

21.4.2020 00:15 | PRAHA (ČTK)
Kraj mezi 36 úspěšných projektů rozdělí sedm milionů korun. / Ilustrační foto
Kraj mezi 36 úspěšných projektů rozdělí sedm milionů korun. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Rozšíření expozic vlašimské paraZOO, programy pro děti a mládež v Centru ekologické výchovy Čabárna u Kladna nebo vytvoření naučných stezek na Podblanicku včera podpořili středočeští zastupitelé, když schválili dotační program environmentálního vzdělávání. Kraj mezi 36 úspěšných projektů rozdělí sedm milionů korun.
 

Žádosti se podávaly letos v lednu, všechny zkontrolovali pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství. Hodnoticí komise pak připravila návrh na poskytnutí dotací.

Například příbramské Ekologické centrum Orlov získalo půl milionu korun na projekt Brdy a Český kras, Český Brod by měl stejnou částku investovat do rekonstrukce patra stodoly v hájovně městských lesů ve Vrátkově a Český svaz ochránců přírody Vlašim do rozšíření a renovace expozic vlašimské paraZOO i jejího technického zázemí.

Dalšími úspěšnými žadateli jsou Zoo Chleby, Zoopark Zájezd nebo Český svaz včelařů Slaný. Neúspěšných bylo 13 projektů - tři z nich vykazovaly formální nedostatky a na zbytek nebyl dostatek prostředků.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist