https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svetovy-den-vody-pripomenou-v-olomouci-prednasky-koncerty-i-plavby-na-lodi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Světový den vody připomenou v Olomouci přednášky, koncerty i plavby na lodi

19.3.2024 10:31 | OLOMOUC (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Přednášky, workshopy, komentované prohlídky, plavby na lodi i koncerty na nové náplavce u řeky Moravy v centru Olomouce nabídnou ode dneška do pátku návštěvníkům oslavy Světového dne vody, který připadá na 22. března. Čtyřdenní program začne dnes v 17:00 v Konviktu Univerzity Palackého přednáškou na téma, jak lze získat sraženou vodu ze vzduchu. ČTK to sdělila Lenka Jedličková z tiskového oddělení radnice.
 

Ve středu bude v Konviktu v předpremiéře promítání dokumentárního filmu Pitná voda, večerní program pak zahrnuje přednášku o vodě v krajině. Čtvrteční přednášky v Konviktu se budou týkat hospodaření s vodou ve městech. Pátek bude ve znamení kulturního programu na nové náplavce a komentovaných prohlídek břehu řeky Moravy směrem do historického centra Olomouce.

V pátek budou i vyhlídkové plavby po řece Moravě na Ololodi s představením protipovodňových opatření v této části Olomouce. Na náplavce budou stánky s různými aktivitami pro děti i dospělé a pořadatelé nezapomněli ani na občerstvení.

Společnost Moravská vodárenská letos u příležitosti Světového dne vody umožní příští týden v pondělí veřejnosti nahlédnout do laboratoře čistírny odpadních vod v Olomouci-Nových Sadech. Tradičně pak bude pro návštěvníky otevřená čistírna odpadních vod na Nových Sadech, úpravna vody v olomoucké městské části Černovír, historická čerpací stanice v Olomouci-Chválkovicích a čistírna odpadních vod v Uničově na Olomoucku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist