https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uefa-vysadi-pristi-rok-kvuli-euru-600-tisic-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

UEFA vysadí příští rok kvůli Euru 600 tisíc stromů

26.9.2019 00:30 (ČTK)
Evropská fotbalová unie vysadí příští rok 600.000 stromů, aby v zemích pořádajících mistrovství Evropy zmenšila dopad na životní prostředí. / Ilustrační foto
Evropská fotbalová unie vysadí příští rok 600.000 stromů, aby v zemích pořádajících mistrovství Evropy zmenšila dopad na životní prostředí. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Evropská fotbalová unie vysadí příští rok 600.000 stromů, aby v zemích pořádajících mistrovství Evropy zmenšila dopad na životní prostředí. Turnaj bude hostit 12 zemí a vzhledem k náročnosti cestování výrazně přibude emisí oxidu uhličitého. Šéf UEFA Aleksander Čeferin proto slíbil, že každý pořádající stát dostane 50.000 stromů.
 

Fotbalové Euro od 12. června do 12. července bude průlomové. V rámci 60. výročí mistrovství Evropy se UEFA rozhodla turnaj uspořádat po celém kontinentu. Hostitelských zemí bude dvanáct, unie proto vysadí dohromady 600.000 stromů.

"Spojili jsme se s odborníky a pokusíme se takhle kompenzovat odhadovaných 405 tisíc tun emisí CO2, které vzniknou cestováním fanoušků i nás funkcionářů během turnaje," řekl Čeferin po zasedání výkonného výboru v Lublani. Dodal, že pro životní prostředí je potřeba udělat mnohem víc a UEFA o tom bude dále přemýšlet.

Mistrovství Evropy se za necelý rok bude hrát například v Baku, Dublinu, Mnichově či Bilbau. Finále bude hostit londýnské Wembley. Dosud kontinentální šampionát hostily maximálně dvě země.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist