https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/umelec-ve-svycarskych-alpach-odhalil-obri-malbu-na-trave
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Umělec ve švýcarských Alpách odhalil obří malbu na trávě Video

17.5.2020 00:15 (ČTK)
Nejnovější dílo s názvem Po krizi se vyjímá na mýtině ve švýcarském lyžařském středisku Leysin, nedaleko francouzských a italských hranic.
Nejnovější dílo s názvem Po krizi se vyjímá na mýtině ve švýcarském lyžařském středisku Leysin, nedaleko francouzských a italských hranic.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Louku ve švýcarských Alpách ozdobilo netradiční grafitti. K zasněženým vrcholkům zde vzhlíží klečící dívenka s pytlíkem kříd a namalovanými panáčky, která má znázorňovat svět po koronaviru. Obří malba z křídy a uhlu na trávu je dílem francouzského umělce, jež vystupuje pod jménem Saype, informovala agentura Reuters.
 

Umělec, pravým jménem Guillaume Legros, maluje dočasné a biologicky rozložitelné obrazy po celém světě. Jeho díla byla načas k vidění v hlavním městě Pobřeží slonoviny či na Martových polích u Eiffelovy věže v Paříži. Častým námětem jeho černobílých děl jsou děti či v pevném stisku propletené ruce.

Nejnovější dílo s názvem Po krizi se vyjímá na mýtině ve švýcarském lyžařském středisku Leysin, nedaleko francouzských a italských hranic. Rozkládá se na 3000 metrech čtverečních a podle autora má znázorňovat "vybudování solidárnějšího a humánnějšího světa".


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist