https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uprchla-jedovata-kobra-se-vratila-zpet-do-sveho-teraria-ve-svedske-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Uprchlá jedovatá kobra se vrátila zpět do svého terária ve švédské zoo

5.11.2022 00:01 | STOCKHOLM (ČTK)
Kobry královské mohou dorůstat délky až 5,5 metru. Žijí hlavně v Indii, Indonésii a na Filipínách.
Kobry královské mohou dorůstat délky až 5,5 metru. Žijí hlavně v Indii, Indonésii a na Filipínách.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Jedovatá kobra královská dlouhá 2,2 metru, která utekla ze svého domova ve švédské zoo, se sama vrátila terária. Šťastně tak skončilo více než týden trvající pátrání po smrtelně nebezpečném hadovi, informovala agentura AP.
 

"Houdini, jak jsme ho pojmenovali, se vrátil," řekl švédské veřejnoprávní televizi SVT generální ředitel akvária Skansen Jonas Wahlström. Had, jehož oficiální jméno je Sir Vass, utekl 22. října přes svítidlo ve stropě svého skleněného výběhu v akváriu, které je součástí zoo v parku Skansen na stockholmském ostrově Djurgaarden.

Po intenzivním pátrání za pomoci rentgenových přístrojů byl "Houdini" začátkem tohoto týdne lokalizován v uzavřeném prostoru poblíž terária v izolaci mezi zdmi. Do stěn, kde se had ukrýval, byly vyvrtány otvory, ráno se ale kobra ztratila z dohledu rentgenových kamer. Ukázalo se, že had se vzdal svého výletu za svobodou a vrátil se zpět do svého terária.

Podle parku by had nepřežil chladné klima, kdyby se dostal ven z budovy.

Kobry královské mohou dorůstat délky až 5,5 metru. Žijí hlavně v Indii, Indonésii a na Filipínách.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist