https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usa-kvuli-prichodu-vetsiho-poctu-kubancu-zavrely-narodni-park-u-floridy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

USA kvůli příchodu většího počtu Kubánců zavřely národní park u Floridy

3.1.2023 10:15 | WASHINGTON (ČTK)
Národní park Dry Tortugas.
Národní park Dry Tortugas.
Americké úřady nechaly uzavřít kvůli příchodu většího počtu migrantů z Kuby jeden národní park u pobřeží Floridy. Informovaly o tom zahraniční agentury. Není jasné, kdy se národní park Dry Tortugas, který tvoří souostroví na půl cesty mezi Floridou a Havanou, znovu otevře návštěvníkům.
 

Na ostrovy, které tvoří národní park v uplynulých dnech připlulo na 300 migrantů z Kuby. Použili k tomu malé loďky a čluny. Národní park se nachází zhruba 110 kilometrů od nejjižnějšího cípu Floridy a 160 kilometrů od Havany.

Americké úřady oznámily v pondělí, že park uzavírají návštěvníkům, aby lékaři a bezpečnostní složky poskytli první pomoc kubánským migrantům a umožnili jejich přesun na Floridu.

Počet Kubánců, kteří utíkají z vlasti kvůli ekonomickým problémům a politickým perzekucím do Spojených států se v posledních měsících výrazně zvýšil. V uplynulém administrativním roce na hranici s Mexikem americká policie zastavila 220 000 kubánských migrantů. Někteří z nich se pak pokouší se dostat do USA skrze riskantní námořní trasu. Podle agentury AFP na této trase americká pobřežní hlídka zadržela od října do konce prosince na 3700 Kubánců.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist