https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uz-je-to-tady-vlk-zautocil-na-dva-lidi-myslivec-ho-zastrelil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Už je to tady! Vlk zaútočil na dva lidi, myslivec ho zastřelil || tento článek je apríl

1.4.2016 01:10 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nezletilá Č. K. cestou vlkovi vyzvonila, kde její babička bydlí. Podle ochránců šelem to byla kardinální chyba.
Nezletilá Č. K. cestou vlkovi vyzvonila, kde její babička bydlí. Podle ochránců šelem to byla kardinální chyba.
Včera odpoledne zastřelil myslivec vlka, který ohrozil na životě nezletilou dívku Č. K. a její babičku. Děvče šlo do osaměle stojícího domku popřát své příbuzné k narozeninám. Místo oslavy na ní čekala lítá šelma, která právě seniorku sežrala. Ochránci šelem incident bagatelizují a vinu svádějí na nedostatečnou osvětu mezi mládeží a seniory. Tento článek je aprílový.
 

Vlk bezprostředně po hrůzném činu tvrdě usnul. Naštěstí se tou dobou v okolí domku pohyboval myslivec, kterého přilákaly podezřelé zvuky. "Uslyšel jsem hrozné chrápání, což mi u tak distinguované dámy přišlo podezřelé, proto jsem do budovy bez váhání vstoupil," říká myslivec Jiří Robátko.

Myslivec pohotově spícímu zvířeti rozpáral břicho, kde ke svému překvapení našel nejen obyvatelku domu, ale také její vnučku. Po extrakci byly obě příbuzné v pořádku."Dali jsme si s panem Robátkem víno a bábovku, kterou mi vnučka přinesla. Měla jsem totiž hlad jak vlk," vtipkovala oslavenkyně.

Jak později vypověděla nezletilá napadená Č. K., s vlkem se setkala již cestou ke své babičce a důvěřivě mu sdělila cíl své cesty. Vlk jí dokonce zákeřně navedl, aby natrhala pro babičku k svátku květiny, čímž získal více čas pro pozření seniorky. Nenažranost se ale vlkovi stala nakonec osudnou.

Podle ochránců šelem je důležité, aby rodiče dětem a seniorům vysvětlili, že s osamělými vlky se nemají dávat do řeči, natož je pouštět domů. "A už vůbec aby děti vlkům vyzvonili adresu osamělých příbuzných, to je holý nerozum," říká jeden z nich. Celý pohnutý příběh je zdokumentován v policejním protokolu.

Líbí se Vám článek? Přispějete na další?

       

reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist