https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-karlovych-varech-otevreli-goetrail-prvni-cyklistickou-trasu-v-lazenskych-lesich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Karlových Varech otevřeli GOEtrail, první cyklistickou trasu v lázeňských lesích

9.6.2024 00:45 | KARLOVY VARY (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Karlových Varech slavnostně otevřeli novou trať pro horská kola s názvem GOEtrail. Název odkazuje na místo, odkud trať vede, tedy na Goethovu vyhlídku nad městem. Zhruba tříkilometrová trať má tři trasy podle obtížnosti, takže by měla uspokojit zkušené cyklisty i jezdce, kteří se jízdě v terénu teprve učí. Podle radního Petra Bursíka (ODS) jde o první oficiální cyklistickou trať v lázeňských lesích Karlových Varů.
 
"Je to první krok k tomu, abychom se snažili omezit a minimalizovat vznik černých trailů v lázeňských lesích. Následovat by měla ještě výstavba takového dětského trailu na konci této nové trasy. A pak se uvidí, jak se chytne. A možná bychom udělali další trailové trasy," uvedl Bursík.

GOEtrail postavil podnik Lázeňské lesy a parky, částečně s přispěním dotace z Karlovarského kraje, řekla ČTK mluvčí městské organizace Martina Netvichová. "GOEtrail začíná u Goethovy vyhlídky a končí nad hřištěm Ferdy Mravence kousek od hřbitova. Má tři trasy značené podobně jako na sjezdovkách, tedy černou, červenou a modrou podle obtížnosti. Každá překážka se dá objet trasou určenou cyklistům, kteří se na sjezdu teprve učí," uvedla Netvichová.

Myšlenka na vytvoření cyklistické tratě v lese pod Goethovou vyhlídkou vznikla už v roce 2021. Práce na ní pak začaly v roce 2022. "Původně jsme počítali s tím, že bude v provozu už v roce 2023. Jenže nám do toho popadaly některé stromy a své udělal také prudký déšť, který město zasáhl město loni v srpnu," řekla ČTK Netvichová.

"Snažili jsme se v maximální míře využít původního terénu. Pomáhali nám s tím odborníci. Skvělé bylo, že se sešly dvě skupiny, ti, kteří jsou zkušení a vyhledávají náročné trati, a druhá skupina byli lidé, kteří provozují cykloškolu Jedem lesem. Takže jsme měli pohledy z obou stran," doplnila Netvichová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist