https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-nemecku-odchytili-kobru-po-ktere-patrali-od-minule-nedele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Německu odchytili kobru, po které pátrali od minulé neděle

2.9.2019 00:17 | BERLÍN (ČTK)
Nejméně 1,4 metru dlouhou kobru monoklovou, která ve volné přírodě obývá jižní a jihovýchodní Asii, spatřila obyvatelka jednoho z domů v Herne minulou neděli dopoledne. / Ilustrační foto
Nejméně 1,4 metru dlouhou kobru monoklovou, která ve volné přírodě obývá jižní a jihovýchodní Asii, spatřila obyvatelka jednoho z domů v Herne minulou neděli dopoledne. / Ilustrační foto
Západoněmecké město Herne v pátek po několikadenním pátrání po uprchlé kobře oznámilo, že jedovatý plaz byl odchycen pod schody do sklepa. Informovala o tom agentura DPA. Nejméně 1,4 metru dlouhou kobru monoklovou, která ve volné přírodě obývá jižní a jihovýchodní Asii, spatřila obyvatelka jednoho z domů v Herne minulou neděli dopoledne. Od té doby po hadovi úřady až do pátečního odpoledne marně pátraly.
 

V případě uštknutí může u citlivých lidí kvůli silné alergické reakci nastat smrt do několika minut, v běžných případech člověk umírá zhruba po 24 hodinách.

Úřady z obav o bezpečnost evakuovaly asi 30 obyvatel domu, kam se dnes lidé už mohli vrátit. Do sklepa a na půdu byl však vstup zakázán. Město se domnívá, že had uprchl nájemníkovi, který chová dalších asi 20 exotických plazů. Dotyčný to popřel, úřady mu přesto chov hadů zakázaly.

Případ v Německu vyvolal debatu o zpřísnění pravidel pro chov nebezpečných zvířat. Ministryně životního prostředí spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko se dokonce vyslovila pro úplný zákaz jejich držení v soukromých bytech a domech.

Podobným případem se loni v říjnu zabývala i česká policie. Mamba zelená, k jejímuž chovu neměla majitelka povolení, uprchla v pražských Hlubočepích. Odchytit se ji podařilo po třech dnech v nedaleké zahrádkářské osadě. Majitelka, kterou had uštknul, zemřela.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist