https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-newyorskem-parku-v-nedeli-odchytili-vice-nez-metroveho-aligatora
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V newyorském parku v neděli odchytili více než metrového aligátora

21.2.2023 10:43 | NEW YORK (ČTK)
Aligátor o délce 1,2 metru byl v neděli odchycen v newyorském Brooklynu. Plaz, jehož domovem jsou tropické a subtropické oblasti, plaval v chladném jezeře v brooklynském parku Prospect. Po odchytu byl převezen do zoologické zahrady v Bronxu k zotavení, informovala agentura AP.
 

Zaměstnanci parku spatřili aligátora v jezeře v neděli ráno a oznámili to vedení městských parků. Následně byl aligátor z jezera vyloven. Maximální teploty ten den dosahovaly v New Yorku devíti stupňů Celsia.

Podle městských úřadů byl plaz v okamžiku nalezení ve špatném stavu, "netečný a pravděpodobně šokovaný zimou". Jak se zvíře do jezera dostalo, není jasné. Zřejmě ho tam ale vypustil někdo, kdo ho choval doma a chtěl se ho zbavit, uvedli představitelé města. Upozornili zároveň, že taková věc je nelegální.

Aligátoři žijí na jihovýchodě USA ve státech s teplým klimatem, jako je třeba Florida nebo Louisiana.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist