https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-olomouci-bude-sberove-misto-pro-stare-veci-ktere-jeste-mohou-poslouzit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Olomouci bude sběrové místo pro staré věci, které ještě mohou posloužit

28.4.2022 17:00 | OLOMOUC (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Obyvatelé Olomouce budou moci od května odnášet na sběrové místo v Andělské ulici na Nových Sadech zbytečné věci ze svých domácností, které ještě někdo jiný může využít. Například nádobí, sportovní potřeby či staré hudební nástroje díky tomu neskončí na skládce. Tuto novou službu si lidé mohou vyzkoušet v sobotu při dni otevřených dveří v areálu technických služeb v Libušině ulici. ČTK to sdělil primátorů náměstek Otakar Bačák (spOLečně).
 

"Jde o to podpořit myšlenku recyklace v širším slova smyslu, kdy něco, co původní majitel už nepotřebuje, nemusí skončit na skládce, ale být k užitku někde jinde, pro někoho jiného. Proč vyhazovat staré, ale funkční věci, když někomu jinému mohou udělat radost a ještě dobře sloužit," zdůvodnil Bačák zprovoznění takzvaného re-use centra.

Nashromážděné věci budou v sobotu v areálu v Libušině ulici k dispozici dalším lidem, kteří si je odvezou za dobrovolný příspěvek. K mání bude kuchyňské nádobí, nářadí, hračky, sportovní potřeby, knihy, dekorace do domácností, hudební nástroje, kočárky, kufry, tašky a nečalouněný nábytek. "Nakoupit je bude možné během celého sobotního dne otevřených dveří. A co je důležité, celý výtěžek věnujeme Lesům města Olomouce na výsadbu stromů," uvedl ředitel Technických služeb města Olomouce Pavel Dostál.

Předměty z domácností, které si lidé 30. dubna neodvezou, budou přemístěny do areálu technických služeb v Andělské ulici, kde bude od května fungovat re-use centrum.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

28.4.2022 18:42
Pro upřesnění - jedná se o odkladiště věcí. Nelze tam odložit partnera či partnerku, se kterým (kterou) je někdo nespokojen.
Odpovědět
kk

karel krasensky

28.4.2022 19:38 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Vyměním ženu za metrák uhlí.Značka-metrák za metrák
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

28.4.2022 20:03 Reaguje na karel krasensky
Metrák je ještě v pohodě. Horší by byla značka: čtvrt tuny za čtvrt tuny.
Odpovědět
kk

karel krasensky

28.4.2022 20:11 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
A tak to zas ne.Tohle si Halina Pavlovská nezaslouží.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

28.4.2022 21:25 Reaguje na karel krasensky
Třeba by se jí někdo ujal. Někteří chlapi jsou na ty tzv. prostorově výraznější.
Odpovědět
JO

Jarka O.

29.4.2022 09:57 Reaguje na karel krasensky
P. Krasenský, pro upřesnění, Vy nabízíte uhlí nebo ženu? Jestli nabízíte uhlí, měla bych zájem. Jména těch 2 dam, která jste tu během doby psal, je Vás typ? Vybral jste dobře a mohla bych za uhlí nabídnout podobnou sousedku. Je mi teda trochu líto, že se odstěhuje, protože umí dobře péct, ale uhlí je uhlí. Problém bude, jak jí to sdělit, mohla by trochu protestovat. Poslal byste prosím svoji fotku a milý dopis, děkuju předem.
Ještě mám malý dotaz, až uhlí bude ztopené, přijde souseda zpět nebo bude u vás navždy?
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

29.4.2022 22:43 Reaguje na Jarka O.
Já se obávám, že výměna je navždy. Podle stejné logiky když sníte štangli salámu, který jste koupila, tak nechcete po supermarketu, aby Vám vrátil peníze.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist