https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-olomouci-zacina-za-prisnych-hygienickych-opatreni-letni-flora
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Olomouci začíná za přísných hygienických opatření letní Flora

20.8.2020 00:24 | OLOMOUC (ČTK)
Jarní, letní a podzimní etapy výstavy Flora Olomouc každoročně navštíví desítky tisíc lidí. Výstava je v pavilonech i venku ve Smetanových sadech. Ilustrační obrázek
Jarní, letní a podzimní etapy výstavy Flora Olomouc každoročně navštíví desítky tisíc lidí. Výstava je v pavilonech i venku ve Smetanových sadech. Ilustrační obrázek
Za přísných hygienických opatření kvůli pandemii koronaviru začne dnes letní etapa mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc. Pořadatelé se tentokrát zaměřili na krásu a tajemství městských zahrádek, dvorků a zákoutí. Jarní část výstavy květin se v dubnu kvůli covidu nekonala, stalo se tak poprvé za 60 let existence.
 

Autorkou hlavní expozice Zahrada za zdí je zahradní architektka Marie Doleželová. "Expozice poukáže na potenciál městských prostorů, jako jsou vnitrobloky, dvorky nebo stavební proluky. Tato místa mohou nabídnout relaxaci, oddech, sloužit jako školní zahrada, sportoviště či být místem pro setkávání a budování komunity," uvedla Doleželová.

K vidění bude i květinová expozice České dědictví UNESCO. Inspiruje se památkami zapsanými na světovém seznamu dědictví a bude připomínat 20. výročí zapsání olomouckého Sloupu Nejsvětější Trojice do tohoto seznamu.

Na letní Floře bude dostatek dezinfekčních prostředků. Stánky a expozice jsou rozmístěny tak, aby se zamezilo kumulaci návštěvníků a mohly být dodrženy předepsané rozestupy. Pracovníci budou kontrolovat nošení roušek uvnitř pavilonů a regulovat počet návštěvníků pavilonu A pomocí kamer.

Kapacita hlavního pavilonu je omezena na 500 lidí, menších pavilonů na 100. Vedení výstaviště vyzvalo návštěvníky, aby si vstupenky koupili na internetu, aby se u pokladen netvořily fronty. Na většině pokladem bude umožněna platba bezkontaktní kartou.

Jarní, letní a podzimní etapy výstavy Flora Olomouc každoročně navštíví desítky tisíc lidí. Výstava je v pavilonech i venku ve Smetanových sadech.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist