https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ostrave-srazila-dodavka-mladeho-losa-nehodu-neprezil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ostravě srazila dodávka mladého losa, nehodu nepřežil

18.9.2018 00:30 | OSTRAVA (ČTK)
Mladého losa o váze odhadem přes 350 kilogramů srazila včera brzy ráno dodávka v Ostravě-Bartovicích. Lidé zraněni nebyli, zvíře ale uhynulo.
Mladého losa o váze odhadem přes 350 kilogramů srazila včera brzy ráno dodávka v Ostravě-Bartovicích. Lidé zraněni nebyli, zvíře ale uhynulo.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Mladého losa o váze odhadem přes 350 kilogramů srazila včera brzy ráno dodávka v Ostravě-Bartovicích. Lidé zraněni nebyli, zvíře ale uhynulo, řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Nehoda se stala ve frekventované Rudné ulici kolem 4:30, dodávka Iveco jela ve směru z Havířova do Ostravy. Jde o okrajovou část města, ovšem v poměrně hustě osídlené oblasti poblíž hutního podniku ArcelorMittal Ostrava.
 

Do Slezska a na Moravu se občas losi zatoulají při migračním tahu z Polska. Loni na podzim tak byl jeden los spatřen v okolí Olomouce a druhý nedaleko Opavy.

Odhaduje se, že v Česku žije zhruba 20 losů, nejvíc, asi 15, na Šumavě. Jejich počty ale podle ochránců opět klesají, ohrožují je pytláci a budování bariér v krajině. Loni zahynuli při nehodách v Česku dva losi, předloni uhynula dvě zvířata následkem stresu při nevydařeném odchytu u Brna. Los evropský patří mezi největší evropské savce. Ve střední Evropě ho lidé vyhubili, v minulém století se tam začal opět šířit z Polska.

U včerejší nehody asistoval vyprošťovací vůz hasičů, který losa naložil na přistavené auto myslivců.

V noci na včerejšek zasahovali hasiči v kraji i při srážce se zvířaty na dálnici D1 u Suchdolu nad Odrou na Novojičínsku. Dvě divoká prasata tam přebíhala přes dálnici, každé srazil jiný automobil. Divočáci byli na místě mrtví, osádkám automobilů se nic nestalo.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

mr

19.9.2018 21:30
Cit.:"... asistoval vyprošťovací vůz hasičů, který losa naložil na přistavené auto myslivců." - a to je asi tak to jediné, co myslivce nejvíce většinově z přírody zajímá. Hádejte, proč?
Odpovědět
JM

Josef Mozek

20.9.2018 12:32 Reaguje na
Na to není těžké přijít. Uspořené finance za maso udělají za rok velmi hezkou částku.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist