https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-rakousku-pobliz-hranic-s-cr-byl-nekolikrat-spatren-klokan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Rakousku, poblíž hranic s ČR, byl několikrát spatřen klokan Video

4.9.2018 00:20 (ČTK)
V lesích a na loukách hornorakouského okresu Hellmonsödt, nedaleko hranice s Českou republikou, byl v posledních dnech několikrát spatřen klokan. / Ilustrační foto
V lesích a na loukách hornorakouského okresu Hellmonsödt, nedaleko hranice s Českou republikou, byl v posledních dnech několikrát spatřen klokan. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V lesích a na loukách hornorakouského okresu Hellmonsödt, nedaleko hranice s Českou republikou, byl v posledních dnech několikrát spatřen klokan. Informovala o tom včera agentura AFP. Policie doufá, že se jí majitel zvířete, které je jedním ze symbolů Austrálie, přihlásí. Rakušané si přitom dost zakládají na tom, že v jejich zemi klokani nežijí.
 

Policie, která vačnatce rozpoznala na zaslaných fotografiích a videích, se nyní pokouší zjistit, komu zvíře patří. "Obvolali jsme všechny zoologické zahrady a majitele klokanů v okolí, ale nikdo nehlásil chybějící zvíře. Doufáme, že se majitel přihlásí," řekl AFP zástupce místní policie. Pro chov klokanů v zajetí je v Rakousku vyžadováno speciální povolení.

Policie nedokáže říct, o jaký druh klokana jde. Ujišťuje ale, že klokan je plaché zvíře a je málo pravděpodobné, že by napáchal materiální škody. Jeho šance na přežití ve volné přírodě jsou "vynikající", uvedl policejní zdroj.

Rakušané často upozorňují na to, že v jejich zemi klokani volně nežijí. Mnozí lidé si totiž alpskou republiku pletou s Austrálií kvůli anglické podobě názvů obou zemí Austria a Australia. Rakušanům tak občas dorazí pošta určená původně protinožcům.

V Rakousku se dají koupit i trička s nápisem "No kangaroos in Austria" (v Rakousku nejsou klokani).



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist