https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-rakousku-ustknul-chrestys-seniora-ktery-ho-vezl-z-ceska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Rakousku uštknul chřestýš seniora, který ho vezl z Česka

3.3.2020 00:19 | VÍDEŇ (ČTK)
V Rakousku uštknul chřestýš seniora, který plaza převážel z Česka do Chorvatska. / Ilustrační foto
V Rakousku uštknul chřestýš seniora, který plaza převážel z Česka do Chorvatska. / Ilustrační foto
V Rakousku uštknul chřestýš seniora, který plaza převážel z Česka do Chorvatska. Muž nyní leží ve vážném stavu v nemocnici, napsal v pátek list Kronen Zeitung. Deník uvádí, že transport jedovatého hada byl nelegální, neboť nebyl nahlášen rakouským úřadům.
 

Incident se stal 19. února, rakouská média o něm ale informovala až v pátek, kdy získala potvrzení policie. Uštknutý muž, kterému je 69 let, převážel chřestýše pro svého známého. Hada si převzal v Brně a při cestě do Záhřebu se s ním na noc zastavil doma v Klosterneuburgu nedaleko Vídně.

S nebezpečným zvířetem ale manipuloval neopatrně, takže ho chřestýš uštknul. Seniorovi se podařilo hada zajistit a poté si zavolal pomoc.

Muž nyní leží na jednotce intenzivní péče v jedné z vídeňských klinik. Deník Heute uvedl, že za první den po otravě potřeboval pacient 16 dávek protijedu, z nichž šest muselo být dodáno ze Švýcarska. List rovněž poznamenal, že například jistý muž v Severní Americe potřeboval při léčení 50 dávek protijedu.

V Dolním Rakousku, kde se případ stal, je držení jedovatých hadů zakázáno, takže nenahlášený převoz chřestýše byl protiprávní, napsal Kronen Zeitung.

Zvíře po události policie převezla do zoo ve Forchtensteinu na východě země, odkud ale bylo podle Heute později dopraveno do Chorvatska.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist