https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-zimbabwe-vysetruji-zahadne-umrti-11-slonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Zimbabwe vyšetřují záhadné úmrtí 11 slonů

31.8.2020 02:44 | HARARE (ČTK)
Botswana má největší populaci slonů na světě, odhadem je zde 156 000 slonů. Zimbabwe je druhá s 85 000 zvířaty.
Botswana má největší populaci slonů na světě, odhadem je zde 156 000 slonů. Zimbabwe je druhá s 85 000 zvířaty.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | reglohsg / Pixabay
Úřady v Zimbabwe vyšetřují smrt 11 slonů v lese na západě země, uvedl mluvčí Úřadu pro správu národních parků a divoké zvěře Tinashe Farawo. Mrtvá těla byla podle něj objevena v pátek mezi národním parkem Hwange a Viktoriinými vodopády. Zvířatům byly odebrány vzorky krve a poslány k analýze do laboratoře.
 

Mrtvá zvířata měla kly, což vylučuje pytláctví. V posledních letech pytláci v Zimbabwe otrávili desítky slonů a poté jim odebrali kly, aby je prodali nelegálním obchodníkům.

"Příčinu smrti zjistíme až po testech. Ale vyloučili jsme otravu kyanidem," řekl Farawo agentuře AP. Kromě slonů také nebyla nalezená žádná jiná mrtvá zvířata, jako supi.

Záhadná smrt slonů v Zimbabwe se podobá úmrtí více než 275 slonů v Botswaně minulý měsíc. Vědci stále vyšetřují smrt těchto slonů a již vyloučili pytláctví, otravu a antrax.

Botswana má největší populaci slonů na světě, odhadem je zde 156 000 slonů. Zimbabwe je druhá s 85 000 zvířaty. Loni v Zimbabwe kvůli suchu zemřelo asi 200 slonů hladem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JD

Jiří Daneš

31.8.2020 16:54
Netrvají ty testy nějak příliš dlouho? Budí to podezření, že pravda nesmí na světlo boží.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist