https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-vestibulu-radnice-v-koprivnici-zacala-vystava-zivotni-prostredi-a-my
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve vestibulu radnice v Kopřivnici začala výstava Životní prostředí a my

2.2.2023 10:14 | KOPŘIVNICE (ČTK)
Lidé se tak například dozvědí o pojmech modrozelená infrastruktura, fair trade, slow fashion či zero waste.
Lidé se tak například dozvědí o pojmech modrozelená infrastruktura, fair trade, slow fashion či zero waste.
Licence | Volné dílo (public domain)
Ve vestibulu radnice v Kopřivnici na Novojičínsku začala výstava Životní prostředí a my, která nabízí tipy, jak se chovat šetrněji k životnímu prostředí. Zaměřuje se na pět témat na místní i globální úrovni: zeleň, voda, ovzduší, odpady a konzum, sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.
 

"Příchozí se dozvědí zajímavá data z odborných zdrojů, srovnání s jinými zeměmi, konkrétní příklady z Kopřivnice a také tipy a triky, jak se ve vztahu k životnímu prostředí chovat odpovědněji a udržitelněji," uvedla Macháčková.

Lidé se tak například dozvědí o pojmech modrozelená infrastruktura, fair trade, slow fashion či zero waste. Zjistí také, jaká je průměrná spotřeba vody ve světě nebo kolik je v Kopřivnici popelnic na tříděný odpad.

"Každoročně pořádáme řadu různých kampaní a dalších aktivit, kterými se snažíme veřejnost přesvědčit, že i malá změna v chování jednotlivců má obrovský vliv na budoucnost naší planety. Věříme, že výstava, kterou jsme vytvořili s odborem životního prostředí, návštěvníky přiměje k zamyšlení a možná je i nasměruje k udržitelnějším každodenním návykům," uvedla koordinátorka Zdravého města Kopřivnice Ivana Holubová.

Výstava je putovní. Zájemci o její zapůjčení z řad škol i jiných organizací se mohou hlásit už nyní. "Stejně tak si lze zapůjčit i loňskou výstavu zaměřenou na globální téma," uvedla Macháčková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist