https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vedeni-kldr-poslalo-lidi-z-kancelari-do-zemedelstvi-do-boje-se-suchem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vedení KLDR poslalo lidi z kanceláří do zemědělství do boje se suchem

8.5.2022 00:11 | Pchjongjang (ČTK)
Pro KLDR dlouhodobě představují nebezpečí sucha a záplavy, protože nemá vybudované zavlažovací systémy a další infrastrukturu .
Pro KLDR dlouhodobě představují nebezpečí sucha a záplavy, protože nemá vybudované zavlažovací systémy a další infrastrukturu .
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Lidé v Severní Koreji pracující běžně v továrnách a kancelářích byli vysláni do venkovských oblastí, aby se zapojili do boje proti se suchem, informovala státní média. V izolované komunistické zemi panují obavy z nedostatku potravin.
 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un podle agentury Reuters vyzval k zavedení opatření, která by zlepšila špatnou situaci kolem zásobování potravinami. Do ní se země dostala kvůli pandemii covidu-19 a tajfunům. Pro KLDR dlouhodobě představují nebezpečí sucha a záplavy, protože nemá vybudované zavlažovací systémy a další infrastrukturu a případné závažné přírodní katastrofy mohou ohrozit její ekonomiku, na kterou doléhají mezinárodní sankce i to, že se prakticky zastavil obchod.

Severokorejský deník Rodong sinmun napsal, že vládní úředníci a pracovníci z kanceláří a továren pomohli zemědělcům v celé zemi a podíleli se na rozdělování čerpadel a rozvoji vodních zdrojů v oblastech, jež bývají zasažené suchem. Severně od Pchjongjangu budovali vodní nádrže, aplikovali hnojiva na rostliny a postarali se o to, že traktory a nákladní auta dovezly vodu do zemědělských podniků.

Severokorejský meteorologický ústav tento týden varoval, že bude až do začátku příštího týdne pokračovat suché počasí. Minulý týden informoval, že průměrná teplota v dubnu byla o 2,3 stupně Celsia vyšší než obvykle a spadlo jen 44 procent běžného množství srážek.

Organizace Spojených národů v březnu vyzvala Pchjongjang, aby otevřel hranice pro humanitární pracovníky a dovoz potravin. OSN upozornila, že kvůli prohlubující se izolaci KLDR mohou lidé v této zemi hladovět.

Světový potravinový program (WFP) už před pandemií upozorňoval, že více než 40 procent obyvatel Severní Koreje trpí podvýživou a potřebuje humanitární pomoc.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (21)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

kk

karel krasensky

8.5.2022 08:11
Mají konve,kterými zalívají v rojnici pole a urodu navíc v rámci uspor mají v kropítkach na konvi meně dírek.Jinak mám Asii vlmi rád a především čínskou kuchyni a její speciality.Kdo nejedl psa nežil.Tečka.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

8.5.2022 12:16 Reaguje na karel krasensky
Takže nežiju. Psa bych totiž nikdy vědomě nejedl.
Odpovědět
kk

karel krasensky

8.5.2022 13:08 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Zdravím.Nepatří to tady,ale rád čtete tohle téma.Je v prodeji kniha Hajní a hájenky Beskyd.Nevnucují.Mě se líbíla,ale u mě to je něco jiného protože některé lidí z knížky osobně znám.Pokud jste dodnes neežil dá se to ještě napravit.V utulku sa dá nějaký ten masiřější pes pořídít.Ale snažte se vybírat něco mladšího A ne nějakou 8-9 roku starou šlachu.Dobrou chut z Beskyd.
Odpovědět
ig

8.5.2022 14:09 Reaguje na karel krasensky
Hm, a co jsem jedl, když jsem si dal v Sapě pikantního králíka s jasmínovou rýží?
Odpovědět
kk

karel krasensky

8.5.2022 14:24 Reaguje na
Kralíčí jezevčík
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

9.5.2022 11:20 Reaguje na karel krasensky
Pokud mám k něčemu citový vztah, odmítám to jíst. Pes je pro mě kamarád a ne potrava. Ze stejného důvodu bych nejedl kočky, želvy a našlo by se i ledacos jiného.
Odpovědět
JO

Jarka O.

9.5.2022 12:33 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
… rybičky …:-)
Odpovědět
JO

Jarka O.

8.5.2022 13:56 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
K té duševní potravě nabizené p. Krasenskym zkuste českou variantu psa - stěně piva.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

9.5.2022 11:23 Reaguje na Jarka O.
Zase smůla. Na pivo moc nejsem. Maximálně jedno po mastném obědě, nebo zajít do zahrádky v horkém létě na jedno točené. Ale průtokový ohřívač byste ze mě neudělala. I tak moc díky za inspiraci.
Odpovědět
JO

Jarka O.

9.5.2022 12:31 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Prosím, rádo se stalo, však začíná sezóna:-)
Neříkalo se, že která vláda zdraží pivo, padne…? Nebo se mi něco jen plete… a vás se to stejně netýká, když ty patoky moc nepijete.
Odpovědět
JO

Jarka O.

8.5.2022 10:37
Tak už aby domácí státní úřednictvo taky začalo kupovat motyky.
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

8.5.2022 18:52 Reaguje na Jarka O.
A kampak půjdou dělat, když zelinářství u nás už v podstatě neexistuje?
Odpovědět
JO

Jarka O.

8.5.2022 19:57 Reaguje na Jakub Graňák
To byl nejčernější scénář, že by úrednictvo šlo pracovat rukama, to moudré strany a vláda nedopustí. Dovedete si představit u vás na poli 5 referentů s motykama?
Myslíte, že by nemohly zase vznikat zelinářstvi?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

9.5.2022 08:06
kdyby ti idioti nevyvíjeli jaderné zbraně nanic a radši stavěli hráze....
Teď si představte, že se do téhle situace dostane celé Rusko. Ty současné sankce jsou ještě tvrdší a pořád se vylepšují.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

9.5.2022 11:25 Reaguje na Pavel Hanzl
Írán je na tom podobně. Na jaderné zbraně peníze mají, ale zajistit závlahu země, to ne.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

9.5.2022 14:30 Reaguje na Pavel Hanzl
Rusko je na to moc velký a moc bohatý, co se zdrojů týče.
A problémem Ruska na frontě nejsou sankce, ale jeho vlastní neschopnost a všeobecný tamní bordel ... ještě že tak.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.5.2022 21:34 Reaguje na Svatá Prostoto
Zdroje jsou dobrá věc. Ale všeobecné blbství vše přerazí.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

9.5.2022 08:33
Nejsoběstačnější země na světě. Ráj místních diskutérů. :-)
Odpovědět
JO

Jarka O.

9.5.2022 12:30 Reaguje na Petr Eliáš
To jako aby tam diskutéři odjeli? Já bych jela, na čumendu. Do Vladivostoku nějakým vlakem, pak přes park Zemi leopardů, pak asi autobusem, s batohem… pak zase domů.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

9.5.2022 14:27 Reaguje na Jarka O.
Tak to jste odvážné děvče, já bych tam nevlezl, ani kdy mi platili ... zejména s ohledem na možné eskapády s cestou odtamtud.
Odpovědět
JO

Jarka O.

9.5.2022 17:33 Reaguje na Svatá Prostoto
To jsou jen sny...a to já mám cílů, ktere nejsou úplně turistické. Mohla by tam být pěkná příroda. Města by mě nezajimaly. Jenže my jsme doma špatní plánovači, nějak není čas, tak se stejně jede spontánně někam blízko...na Balkán a teď asi ani tam ne.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist