https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/viden-je-i-v-roce-2017-nejlepsim-mestem-k-zivotu-praha-je-opet-na-69-miste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vídeň byla i v roce 2017 nejlepším městem k životu, Praha opět na 69 místě

31.3.2018 01:14 | PRAHA (Ekolist.cz)
Na první pozici byla Vídeň zařazena hlavně kvůli velmi dobré bezpečnostní situaci ve městě, skvělé síti městské hromadné dopravy a nespočtu kulturních zařízení, které nabízejí dostatečné volnočasové vyžití.
Na první pozici byla Vídeň zařazena hlavně kvůli velmi dobré bezpečnostní situaci ve městě, skvělé síti městské hromadné dopravy a nespočtu kulturních zařízení, které nabízejí dostatečné volnočasové vyžití.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | W. Schaub-Walzer/PID / Eurocomm-PR Praha / Zahraniční kancelář města Vídně
Městem, kde se v roce 2017 nejlépe žilo, byla podeváté vyhlášena Vídeň. Podle firmy Mercer, která žebříček měst sestavuje, nabízí Vídeň nejvyšší kvalitu života. Naopak nejhůře se žije v iráckém Bagdádu. Praha obsadila stejně jako loni 69 místo z celkem 231 hodnocených měst. Informoval o tom Eurocomm PR Praha, zahraniční kancelář města Vídně.
 

Průzkum společnosti Mercer hodnotí města na základě několika kritérií, mezi která patří politická stabilita, ekonomika, zdravotní péče, doprava, kriminalita, či podíl zeleně na zastavěné ploše. Podle firmy Mercer byla Vídeň zařazena na první místo hlavně kvůli velmi dobré bezpečnostní situaci ve městě, skvělé síti městské hromadné dopravy a nespočtu kulturních zařízení, které nabízejí dostatečné volnočasové vyžití. Město Vídeň, ležící na řece Dunaji, má přibližně 1,8 milionu obyvatel a rozlohu 415 km2. Je největším rakouským městem a zároveň nejvýznamnějším kulturním, politickým a hospodářským centrem země.

Druhým nejlepším městem pro život se stal švýcarský Curych. Třetí a čtvrté místo si mezi sebe rozdělily novozélandský Auckland a německý Mnichov. Na pátém místě skončil kanadský Vancouver. Šesté místo obsadil německý Düsseldorf a sedmé místo německý Frankfurt. Na osmém místě se umístila švýcarská Ženeva a na devátém dánská Kodaň. Desátou příčku obsadila švýcarská Basilej a australská Sydney.

Praha obsadila 69. místo, což je nejlepší výsledek z měst střední a východní Evropy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Blanka Štiková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist