https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vojenske-lesy-budou-v-infocentru-v-obecnici-poradat-tvurci-dilny-pro-verejnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vojenské lesy budou v infocentru v Obecnici pořádat tvůrčí dílny pro veřejnost

26.1.2024 23:32 | OBECNICE (ČTK)
Sýkora koňadra na krmítku
Sýkora koňadra na krmítku
Foto | Maggi_94 / Flickr
Vojenské lesy a statky ČR (VLS) budou ve svém infocentru v Obecnici na Příbramsku pořádat tvůrčí dílny pro veřejnost. Při první akci, která se koná 27. ledna, si zájemci vyrobí krmítka pro ptáky. Součástí dílen bude debata o druzích ptáků, kteří se v zimní brdské krajině vyskytují, a o tom, jak jim mohou lidé přilepšit, aby přečkali zimní měsíce, informoval ČTK mluvčí VLS Jan Sotona.
 

"Rádi bychom zde pořádali obdobné akce několikrát ročně. Měly by být věnovány různým tématům spojeným s brdskou přírodou," uvedl ředitel brdské lesnické divize VLS David Novotný. V březnu chtějí lesníci opět spustit sérii večerních vycházek do brdských lesů za sovami. Vycházky měly premiéru v loňském roce a podle Novotného se setkaly s mimořádným zájmem veřejnosti.

Brdské informační středisko zájemci najdou v centru Obecnice v budově prvorepublikové lesní správy státního podniku. Loni VLS v Brdech otevřely také Dům přírody. Vznikl v areálu romantického loveckého zámečku Tři Trubky nedaleko Strašic na Rokycansku. Rekonstrukce památkově chráněného areálu vyšla na 81 milionů korun, z toho 69 milionů pokryla dotace Státního fondu životního prostředí.

Chráněná krajinná oblast (CHKO) Brdy vznikla v roce 2016 na území někdejšího vojenského újezdu. Ochraňuje například významná paleontologická naleziště, skalní výchozy, kamenná moře a sutě. Díky zákazu vstupu se ve vojenském výcvikovém prostoru zachovala řada vzácných živočichů a rostlin.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist