https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vsetinska-radnice-nechala-kvuli-spatnemu-stavu-pokacet-vanocni-smrk-na-dolnim-namesti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vsetínská radnice nechala kvůli špatnému stavu pokácet "vánoční" smrk na Dolním náměstí

5.8.2023 00:22 | VSETÍN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Vsetínská radnice nechala kvůli špatnému stavu pokácet smrk na Dolním náměstí. O adventu byl využíván jako jeden z hlavních vánočních stromů ve městě. Radnice plánuje výsadbu nového vánočního stromu, sdělila ČTK mluvčí radnice Jana Raszková.
 

"Pravidelně se opakující tahové zkoušky nyní bohužel ukázaly, že stav zmíněného smrku, který již delší dobu na první pohled nepůsobil příliš vzhledně, byl natolik špatný, že se stal pro okolí provozně nebezpečným. Z důvodu hrozícího vývratu jsme proto byli nuceni jej neprodleně pokácet," uvedl správce městské zeleně Petr Mikulík. Strom byl starý zhruba 50 let.

Radnice připravuje rekonstrukci Dolního náměstí, jejíž součástí bude i zeleň. "V rámci této rekonstrukce plánujeme vysadit nový vánoční strom. Než vyroste, bude zde zřízena základna pro ukotvení dočasného vánočního stromu, jako je tomu například na náměstí Svobody," uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Do doby zrekonstruování Dolního náměstí, město podle něj instaluje na vánoční svátky odpovídající výzdobu tak, aby si lidé v této centrální části města období adventu vychutnali.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist