https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vymena-v-cele-britske-vlady-se-netyka-premierskeho-kocoura
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výměna v čele britské vlády se netýká premiérského kocoura

12.7.2016 13:33 | LONDÝN (ČTK)
Larry, který do Downing Street přišel z útulku, je miláčkem veřejnosti a především novinářů, kteří šelmu z čekání na premiérské projevy důvěrně znají a rozmazlují ji
Larry, který do Downing Street přišel z útulku, je miláčkem veřejnosti a především novinářů, kteří šelmu z čekání na premiérské projevy důvěrně znají a rozmazlují ji
Zatímco odcházejícího britského premiéra Davida Camerona ve středu čeká stěhování z Downing Street číslo deset, tedy oficiálního sídla ministerského předsedy, místní kocour Larry zůstává. Mourovaté zvíře, které je od roku 2011 nositelem oficiálního titulu hlavního lovce myší při úřadu vlády, totiž není Cameronovým majetkem, připomíná list The Guardian.
 

Larry, který do Downing Street přišel z útulku, je miláčkem veřejnosti a především novinářů, kteří šelmu z čekání na premiérské projevy důvěrně znají a rozmazlují ji. Oficiální webová stránka britské vlády uvádí, že hlavní zodpovědností kocoura je řešit problémy s nezvanými myšími návštěvníky. Do jaké míry se mu to daří, není jasné, podle webu se totiž stále věnuje taktickému plánování.

Běžně Larry tráví den tím, že se vítá s hosty, prověřuje bezpečnostní opatření premiérského úřadu a slídí po okolí. Také testuje kvalitu starožitného nábytku pro podřimování.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist