https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-orchideji-v-ceskych-budejovicich-nabizi-tisicovku-exponatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava orchidejí v Českých Budějovicích nabízí tisícovku exponátů

20.4.2019 00:10 | Č. BUDĚJOVICE (ČTK)
Výstava v domě kultury Metropol potrvá do 28. dubna. Návštěvníci si mohou koupit některý z exponátů. V případě orchidejí se ceny pohybují v rozmezí od 50 do 300 korun. Africké sukulenty jsou o něco dražší, za ně lidi zaplatí až 2000 korun. / Ilustrační foto
Výstava v domě kultury Metropol potrvá do 28. dubna. Návštěvníci si mohou koupit některý z exponátů. V případě orchidejí se ceny pohybují v rozmezí od 50 do 300 korun. Africké sukulenty jsou o něco dražší, za ně lidi zaplatí až 2000 korun. / Ilustrační foto
Foto | Al / Flickr
Přibližně tisícovku exponátů si mohou návštěvníci prohlédnout na výstavě orchidejí a dalších exotických rostlin, která ve čtvrtek začala v českobudějovickém kulturním domě Metropol. Většina vystavovaných rostlin je prodejná. Expozice kombinuje především komerční a botanické orchideje a dále africké sukulenty. Řekl to organizátor akce Karel Willinger.
 

Uvedl, že výstava se skládá asi ze tří desítek komerčních a pěti desítek botanických druhů orchidejí. "Tradicí světových výstav bývá, že kombinuje tyto dvě skupiny v poměru přibližně půl na půl," uvedl.

Dodal, že nejvzácnějšími druhy orchidejí v Metropolu jsou sophronitis a phragmipedium. Oba pocházejí z jižní Ameriky. Tento světadíl společně s Asií nabízí v přírodě asi nejpestřejší mozaiku orchidejí.

Willinger uvedl, že nejvýznamnější světová lokalita se nachází jinde. Jde o Novou Guineu, kde roste řada endemitů orchidejí, tedy takových, které se nikde jinde nevyskytují. "Vývoj civilizace je tam několik stovek za moderním světem. A zřejmě i to se projevuje na pestré přírodě," uvedl.

Výstava v domě kultury Metropol potrvá do 28. dubna. Návštěvníci si mohou koupit některý z exponátů. V případě orchidejí se ceny pohybují v rozmezí od 50 do 300 korun. Africké sukulenty jsou o něco dražší, za ně lidi zaplatí až 2000 korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist