https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zabreh-soutezi-o-nejhezci-kvetinovou-vyzdobu-motivuje-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zábřeh soutěží o nejhezčí květinovou výzdobu, motivuje lidi

9.7.2019 00:17 | ZÁBŘEH (ČTK)
Radnice v Zábřehu na Šumpersku vyhlásila soutěž o nejkrásnější předzahrádku, balkon a okna. / Ilustrační foto
Radnice v Zábřehu na Šumpersku vyhlásila soutěž o nejkrásnější předzahrádku, balkon a okna. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Radnice v Zábřehu na Šumpersku vyhlásila soutěž o nejkrásnější předzahrádku, balkon a okna. Klání se uskuteční podruhé, radnice tím chce podpořit výzdobu města, řekla mluvčí radnice Lucie Mahdalová. Město tímto způsobem motivovalo lidi i na konci loňského roku, kdy se zaměřilo na nejhezčí vánoční výzdobu. Obyvatele města také například již dříve radnice zapojila do hromadného sázení krokusů na travnatých plochách.
 

Cílem soutěže je podpořit obyvatele města při zkrášlování předzahrádek bytových a rodinných domů včetně balkonů, teras a lodžií. "Květinovou úpravou svých nemovitostí se občané podílejí na atraktivním vzhledu našeho města, cílem motivační soutěže je mimo jiné zdůraznit, že jsou tyto aktivity pro veřejnost přínosné. Chceme, aby Zábřeh rozkvetl," uvedl starosta a předseda hodnoticí komise František John (KDU-ČSL).

Hodnotit se bude květinová a další výzdoba v několika kategoriích. Zástupci města ocení nejlepší úpravu předzahrádky rodinného domu, nejlepší úpravu u bytového domu a také nejrozkvetlejší okna a květinovou výzdobu balkonu, lodžie či terasy. "Přihlášku navíc může podat i osoba, která o prostor osobně nepečuje, ale zná jméno dotyčného vlastníka nebo pečovatele zkrášleného prostoru a získá jeho souhlas," uvedla mluvčí radnice. Soutěžní fotografie se jménem a adresou mohou lidé posílat do 31. srpna na e-mail: zabrehkvete@muzabreh.cz, do zpráv na facebooku města Zábřeh nebo poštou na adresu radnice. Výsledky budou vyhlášeny v září, doplnila Mahdalová.

O zkrášlení veřejného prostoru se stará také samotná radnice. Na sloupech veřejného osvětlení jsou zavěšeny truhlíky, rozkvétají také letničkové záhony. Na jaře se město postaralo o výsadbu i revitalizace stromů v různých částech Zábřehu. Předloni na podzim město vyzvalo obyvatele k hromadnému sázení 1500 sazenic krokusů na travnatých plochách. O akci byl velký zájem, i přes nepřízeň počasí vyrazila do ulic stovka zájemců.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist