https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-by-pro-zelene-aktivisty-vytvoril-rezervaci-bez-energii-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez energií

30.5.2017 08:00 | BRNO (ČTK)
Názory pana prezidenta na občanskou angažovanost při ochraně životního prostředí jsou pomýlené a zřejmě pocházejí někde z 80. let minulého století, kdy poprvé slyšel o ekologických problémech.
Názory pana prezidenta na občanskou angažovanost při ochraně životního prostředí jsou pomýlené a zřejmě pocházejí někde z 80. let minulého století, kdy poprvé slyšel o ekologických problémech.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Prezident Miloš Zeman by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez elektřiny a kanalizace. Řekl to včera jihomoravským zastupitelům při návštěvě krajského úřadu v Brně v reakci na dotaz zastupitele Lubomíra Španěla (SPD-SPO). Španěl se ptal, zda by prezident aktivistům blokujícím stavbu komunikací sebral řidičský průkaz. Zeman bude na návštěvě jižní Moravy tři dny.
 

Prezident návštěvu zahájil právě na krajském úřadu, kde se setkal se zastupiteli. Po projevu hejtmana Bohumila Šimka (ANO) a Zemana byl prostor pro dotazy zastupitelů. Po několika dotazech se přihlásil Španěl s dotazem, jestli by Zeman aktivistům sebral řidičský průkaz.

Prezident uvedl, že odebrání řidičského oprávnění je mírnější varianta, ale navrhoval by krutější v podobě vytvoření rezervace pro tyto zelené aktivisty. "Rezervaci by tvořila divočina bez elektřiny, kanalizace a vodovodu. Kdyby si chtěli zatopit, museli by pokácet strom. A my bychom pořádali do této rezervace exkurze, abychom zjistili, jak se chovají lidé, kteří dokázali právě zde v Brně otravovat život všem ostatním normálním lidem," uvedl Zeman.

Podle něj se zelení aktivisté vyznačují i tím, že požadují výpalné. "Čili je to 'pokud nedostaneme sponzorský dar, podáme na vás žalobu'. Důkazem jsou Děti Země v čele s panem Patrikem (předseda Miroslav Patrik). Podali 26 žalob na dostavbu dálnice D8 v Ústeckém kraji. Výstavba úseku 15 kilometrů proto trvala asi 20 let," řekl Zeman.

Patrik v reakci na prezidentovat slova řekl, že žádná významná ekologická organizace neprosazuje, aby se žilo v rezervacích nebo jeskyni. "Názory pana prezidenta na občanskou angažovanost při ochraně životního prostředí jsou pomýlené a zřejmě pocházejí někde z 80. let minulého století, kdy poprvé slyšel o ekologických problémech. Podobné názory Děti Země ignorují od roku 2003, kdy se stal prezidentem Václav Klaus a po něm je nyní Miloš Zeman," řekl Patrik.

 

reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

30.5.2017 09:25
Nicméně je pravda, že DZ podali žaloby? A jak to probíhalo pokud dostali "sponzorský dar" nám redaktor nesdělil, ačkoliv by to jistě mohla být zajímavá informace. Být investigativní je však potřeba jen tím správným směrem.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist