https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zpevak-ben-cristovao-pomaha-kampani-proti-klecovym-chovum-slepic-jak-to-snasi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zpěvák Ben Cristovao pomáhá kampani "Jak to snáší?" proti klecovým chovům slepic

26.7.2018 14:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Zpěvák Ben Cristovao se rozhodl zapojit do kampaně proti klecovým chovům slepic.
Zpěvák Ben Cristovao se rozhodl zapojit do kampaně proti klecovým chovům slepic.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Championship
Zpěvák Ben Cristovao se zapojil do kampaně proti klecovým chovům slepic spolku OBRAZ - Obránci zvířat. Cílem kampaně je přimět supermarkety, restaurace i výrobce potravin, aby přestaly z klecových chovů vejce odebírat. Informuje o tom spolek OBRAZ – Obránci zvířat.
 

„Toto je Agáta, od které jste si možná někdy koupili vajíčko. Její prapředci žili nějak takhle. Pak ale přišel člověk a začal si lámat hlavu nad tím, jak z Agáty vyždímat co nejvíc vajec a pořádně na tom vydělat,“ otevírá nové kampaňové video hlas Bena Cristovao.

Krátce po spuštění kampaně několik řetězců přislíbilo, že klecová vejce z nabídky vyřadí. „Mám radost, že se takové věci dějí, protože klecové chovy podle mě do 21. století už nepatří, a slepice v nich rozhodně neprožijí důstojný život,“ komentoval kampaň Cristovao. „Já jsem trochu idealista, takže ideální svět pro zvířata by podle mě vypadal tak, že by je člověk nevyužíval, ale naopak jim pomáhal,“ dodal zpěvák.

Nosnice v bateriové kleci.
Nosnice v bateriové kleci.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Michal Kolesár / michalkolesar.net/

„Zvířata jsem měl rád už od dětství, ale můj vztah se k nim zásadně změnil, když jsem byl postavený před to si vlastnoručně zabít zvíře. Mimochodem – shodou okolností to byla právě slepice. Říkal jsem si, že to samozřejmě zvládnu, když celý život jím maso. Jenže když jsem ji pak držel a měl jsem ji holýma rukama zabít, nedokázal jsem to,“ zavzpomínal na Cristovao na dobu, kdy se rozhodl stát veganem.

„Už teď je jisté, že chov slepic v Česku projde během několika let velkou a zásadní změnou. Drůbežáři se budou muset přizpůsobit skutečnosti, že významní odběratelé už nebudou odebírat klecová vejce,“ říká Pavel Buršík, koordinátor kampaně Jak to snáší. „Po supermarketech se zaměříme také na potravinářské firmy, velkoobchody a restaurační a kavárenské řetězce. Spolu s veřejností je přesvědčíme, že budoucnost bude bezklecová,“ dodává Buršík.

OBRAZ – Obránci zvířat je nezisková organizace usilující o lepší společenskou ochranu zvířat. Vede kampaně zaměřené na vzdělávání veřejnosti a prosazování systémových reforem. Jejich první významnou iniciativou byla kampaň za zákaz kožešinových farem.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist